Szijjártó Péter ajándékot vitt az ellenségeinek: Nem érkezett üres kézzel Brüsszelbe

Erre senki nem számított.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére az észak-atlanti szövetség alapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben.

A Teqball mint hungarikum

A Teqballt az Amerikában milliárdossá vált Gattyán György karolta fel. Gattyán egyik pillanatról a másikra habarodott bele a találmányba. A két teqballfeltaláló társ – Huszár Viktor és Borsányi Gábor – a milliárdos közeli bizalmi emberei. Ők állítólag a NER világában is jól ismertek.

A kormánypárti sajtó imádja a sportágat, Szijjártó 2021-ben Obnyinszkban adott át egy Teqball-asztalt. A sportág jótékonysági bizottságának elnöke pedig Menczer Tamás, – aki Hollik Istvánt váltja a a Fidesz kommunikációs igazgatójának székében.

A sportágat 2022 decemberében hungarikummá nyilvánították, ugyanabban az évben, amikor Ronaldinhót hozták el egy kisebb vagyonért a Budapesten megrendezett European Teqball Tour-ra.

Teqball-asztalt a NATO-ba is

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az átadást követően emlékeztetett rá, hogy ma van a világtörténelem legsikeresebb és legerősebb védelmi szövetségének születésnapja, márpedig ilyenkor nem illik üres kézzel érkezni.

Beszédében kiemelte, hogy „valódi magyar innovációról” van szó, amely azon az őrült, de egyedi ötleten alapul, hogy meggörbítettek egy pingpongasztalt, és ezáltal új sportágat teremtettek.

Elmondta, hogy bárki, aki látott már Teqball-mérkőzést, az valószínűleg egyetért azzal, hogy rendkívüli módon szórakoztató a játék. Ehhez különleges képességekre van szükség, és ezeket a képességeket a játék tovább is fejleszti.

Szijjártó szavai szerint ezért nem is véletlen, hogy világszerte az élvonalbeli futballcsapatok egyre gyakrabban használnak Teqball-asztalt készségfejlesztésre.

Hangsúlyozta, hogy a világ jelenleg nem a legjobb időszakát éli, és különösképpen igaz ez a biztonsági szervezetekben dolgozók számára.

„A jelenleg zajló háború a mindennapi életünket mérgezi, épp ezért ki vagyunk éhezve a jó hírekre, az örömre és a szórakozásra, és a Teqball mindezt egyértelműen megadja”

– jelentette ki.

Végezetül azt kívánta a NATO minden dolgozója számára, hogy leljék nagy örömüket a játékban, amely talán a feszültség oldására is alkalmas lehet.

(MTI korrigálva)

Itt a vége: Befuccsolt Gattyán György luxusbiznisze, már a pazar épülettől is megválik a vállalkozó

Valódi Hírek