Bajban vannak Donáthék: Újabb két önkormányzati képviselő lépett ki a Momentumból

Sokan hagyják el a pártot.

Március elején megírtuk, hogy Jancsó Andrea, a Momentum 2019-es előválasztási polgármester-jelöltje, valamint ferencvárosi önkormányzati képviselője kilépett a pártból.

Csütörtökön este két további helyi képviselő jelentette be, hogy elhagyja a Momentumot. Ezzel a 2019-ben mandátumot nyert négy IX. kerületi képviselőjéből mindössze egy maradt Donáth Anna pártjának tagja.

Takács Zoltán és Takács Krisztián is azzal magyarázta döntését, hogy a Baranyi Krisztinával való konfliktusok során semmilyen támogatást nem kaptak a pártjuktól.

Takács Zoltán megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy Baranyi férje 2018 óta a Diákhitel Központ felügyelőbizottsági elnöke, ezzel pedig a Fidesz rendszerének része. Mint írta, mindig is gyanús volt számára, hogy a polgármester összejátszik a kormánnyal, de bizonyítéka erre sosem volt. Most ugyanakkor azt is aggályosnak tartotta, hogy Baranyi nyíltan támogatásáról biztosította Vitézy Dávidot.

Takács Zoltán is hasonló okok miatt hagyta el a Momentumot. Ő arról is írt, hogy mennyire cserben hagyta őket, a helyi képviselőket a pártjuk.

(Takács Zoltán/Takács Krisztián/Facebook)

Valódi Hírek