Hazudott a Momentum: Nem kizárták, hanem kilépett a pártból a ferencvárosi képviselőjük, nem is akármiért

Jancsó Andrea torkig lett a liberális párt elvtelen machinációival.

„A mai napon kilépek a Momentumból, mert nem tudok és nem is akarok egy olyan közösség tagja lenni, amely egy bántalmazó mellett tesz hitet a bántalmazott képviselői melletti kiállás helyett.”

– tudatta pénteken délután a hivatalos közösségi oldalán Jancsó Andrea, a Momentum ferencvárosi önkormányzati képviselője, a liberális párt korábbi IX. kerületi polgármesterjelöltje.

Az ügy előzménye, hogy a Momentum 180 fokos fordulatot hajtott végre Ferencvárosban: a 2019-es önkormányzati választásokon még nem támogatták a Kutyapárt jelöltjét, Baranyi Krisztinát, mert nem tartották integratív személyiségnek, helyette Jancsó Andreát indították.

A választást azonban Baranyi nyerte, a Momentum és a hivatalba került Baranyi pedig olyannyira összemelegedtek, hogy az elmúlt években már Jancsó Andreát, a Momentum ferencvárosi képviselőjét vegzálták közösen, aki viszont folyamatosan a helyiek érdekeit nézte a pártpolitikai alkuk helyett: így például tiltakozott a Kiserdő kivágása ellen, vagy az Ecseri úti metrómegálló fideszes cégekkel, túlárazva történő felújítása ellen.

A Momentum 2019-ben egyszer már megpróbálta kizárni a pártból Jancsó Andreát, akkor azonban ez nem sikerült, helyette a párt teljes ferencvárosi elnöksége mondott le.

Most Jancsó elébe ment a dolgoknak, és a február végén újra elindított kizárási indítványra válaszul kilépett a liberális pártból. Mint írja:

„Évek óta játszott, teljesen méltatlan és szinten aluli kutyakomédia ez, amelynek most a választások előtt egyetlen célja van: hűségesküt tenni Baranyi Krisztinának és a fejemet tálcán átnyújtani neki.

Bár a kizárási indítvány sem szakpolitikai, sem jogi szempontokból nem helytálló, de személy szerint sem kívánok egy nyilvánvalóan politikai célokat szolgáló eljárásban részt venni.

Az úgynevezett „meghallgatáson” nem kívánok részt venni és a mai napon kilépek a Momentumból, mert nem tudok és nem is akarok egy olyan közösség tagja lenni, amely egy bántalmazó mellett tesz hitet a bántalmazott képviselői melletti kiállás helyett.”

A Momentum Jancsó Andrea döntését megismerve pénteken délután gyorsan szétküldött a sajtónak egy közleményt arról, hogy ők zárják ki Jancsót a pártból, elhallgatva azt, hogy a képviselő már délelőtt jelezte, hogy kilép a Momentumból.

A magyar sajtó állapotát jól tükrözi, hogy Jancsó Andrea hivatalos közösségi oldalára 15:35-kor kikerült közleményét két órával később még mindig nem írta bele a cikkébe a 24.hu, a Telex, az Index, és a 444 sem, helyette mindössze a Momentum hazug közleményét idézték.

Jancsó Andrea posztját itt olvashatod teljes terjedelmében:


.

Valódi Hírek