Megrázó részleteket árult el rákbetegségéről Cserhalmi György

Súlyos betegségből gyógyult.

Cserhalmi György , Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, érdemes művész, rendező, a Nemzet Színésze egészségügyi állapotáról vallott.

„Én voltam elfoglalt, de nem a munka kötött le, hanem különböző kórházi ágyak. Köszönöm szépen, rendben vagyok, alakulok”

– mondta el az Abaházi Presszóban.

Komoly betegséggel küzdött

A stúdióba is bottal érkezett, de arra már nincs igazán szüksége: egyszerűen hozzászokott az elmúlt időben.

„Mindenki mondja, a gyógytornász is (én már művészi tornának hívom), hogy már lassan el kéne felejteni.

De valahogy ez a bot hozzám nőtt, mint egy útitárs.

Nem tudom, szabad-e ilyet mondani, de legalább az kemény”

– próbálta meg elviccelni a dolgot.

A színész elmondta: hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták 2020-ban, de szerencsére időben észlelték a betegséget. Kezelőorvosa másfél éve gyógyultnak nyilvánította.

Cserhalmi György nemrég ünnepelte a születésnapját

Döbbenetes leírni is: Cserhalmi György nemrég ünnepelte a 76. születésnapját. A színész, akire leginkább a ’70-es, ’80-as évek vagány, szókimondó szerepeiből emlékszünk, mára lassan megöregedett.

„Öt-hatéves koromban a negyvenévesekre is azt mondtam, hogy hú de vén trottyos bácsi… én abszolút az vagyok!

Én teljes mértékben öreg trottyos vagyok”

– mondta nevetve.

Cserhalminál daganatos betegséget diagnosztizáltak pár éve, ám szerencsére azóta a kezelések hatottak: immár gyógyultnak tekintheti magát. Ennek azonban komoly ára volt: le kellett mondania az alkoholról és a fűszeres ételekről is.

„Mintha sosem ittam volna, pedig anyám szerint már 16 éves koromban, 80 ezerrel pohárral vezettem a nemzedékem előtt… De ez úgy eltörlődött”

– vallotta be.

Pár éve újra összeütközésbe került a rendszerrel

Cserhalmi szókimondása és rendszerellenessége mindig is ismert volt. Ám pár éve a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) újra bebizonyította, hogy a színész nem a mostani gárdához tartozik.

2021 szeptemberében a Színház- és Filmművészeti Egyetemen vehették át az aranydiplomájukat az 1971-ben végzett hallgatók. Ugyanakkor nem minden egykori diák kapott meghívót az eseményre. Cserhalmi György, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, érdemes művész, rendező arról beszélt,

őt nem értesítették az évnyitóval egybekötött ceremóniáról.

A rádióadást alább lehet meghallgatni:

Valódi Hírek