Ketyeg az óra: Már alig maradt időnk az újabb elképesztő drágulásig

A drágulás nem kegyelmez, lépten-nyomon áremelkedésekbe botlanak a magyarok.

Pénteken ismét drágulnak az üzemanyagok. A holtankoljak.hu friss közleménye szerint a benzin 4 forinttal, míg a gázolaj 7 forinttal kerül majd többe a hét végén.

Várhatóan az alábbi számokkal találkozhatunk április 5-étől a hazai töltőállomásokon:

95-ös benzin: 645 forint/liter

Gázolaj: 652 forint/liter

A portál megjegyezte, hogy a forint gyengülése, valamint a Brent típusú olaj árának emelkedés a ludas.

Cikkünk írásakor, csütörtök délután 4 órakor az euró árfolyama 391,24, a dolláré 359,4, a svájci franké pedig 397,51 forint körül mozgott.

Jelentős áremelés volt januárban. A drágulás mértékéről a kormány döntött

Mint ismert, a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet állítása szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Durván megdrágultak az egészségügyi ellátások is

Miközben az Orbán-kormány egyre feltűnőbben tereli a magánegészségügy felé az embereket, ott teljesen elszálltak az árak. A szakemberek szerint a járóbeteg-ellátásban volt a legdrasztikusabb a drágulás.

A műtétek tekintetében az árak ugyanis már elérték a plafont. Akad, aki ezt meg tudja fizetni, a döntő többség azonban nem.

A magánegészségügyet igénybe vevők száma a koronavírus-járvány óta jelentősen megnőtt. A többség a várólisták elkerülése miatt fordult el az állami egészségügytől.

Erről>>ITT<< írtunk részletesen.

Valódi Hírek