Gyermekp0rnográfia miatt kapcsoltak le a rendőrök egy békési férfit

Egyre gyakoribbak a p0rnográf tartalmakkal összefüggő bűnesetek.

Gyermekp0rnográfia megalapozott gyanúja miatt tartóztattak le egy 29 éves Békés vármegyei férfit. A gyanúsított arra vett rá egy 10 éves veszprémi fiút, hogy meztełen fotókat készítsen magáról, és azokat elküldje neki – részletezte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A gyermek apja tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Utóbbi 2024. március 14-ét megelőző időszakban egy online játékban ismerkedett meg a 10 éves fiúval.

A Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, akit március 27-én Békés vármegyei otthonában fogtak el. A lakásban kutatást tartottak, amelynek során informatikai eszközöket, valamint gyermekkorú fiúkról készült képeket tartalmazó adathordozókat foglaltak le.

A férfit a veszprémi rendőrkapitányságon – őrizetbe vétele mellett – gyermekp0rnográfia megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozó hatóság kezdeményezte az ügyészségen a letartóztatását,

amit az illetékes bíróság elrendelt.

A rendőrség figyelmeztetett

A hasonló bűncselekmények elkövetése és a fiatalkorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A 18. életévét be nem töltött személyt ábrázoló p0rnográf felvétel megszerzése, birtoklása, átadása, hozzáférhetővé tétele, vagy az azzal való kereskedés is kimeríti a gyermekp0rnográfia bűncselekményét. Még abban az esetben is, ha a felvételeket a sértett önként készítette el magáról, és saját akaratából továbbította azt másnak.
  • Fiatalkorú személy a saját biztonsága érdekében se önként, se kérésre ne továbbítson magáról p0rnográf felvételeket. Főleg olyanokat ne, amelyeken az intim testrészei fedetlenül látszanak. Az ilyen jellegű fotók visszaélésre alkalmasak lehetnek és előfordulhat, hogy akár több év elteltével okoznak majd problémát a sértettnek.
  • Amennyiben a fiatalkorút fenyegetéssel vagy zsarolással próbálja valaki rávenni a fotók elkészítésére és elküldésére, vagy a már elküldött fotók miatt áldozattá vált, úgy lehetősége van feljelentést tenni a rendőrségen vagy bejelentést tenni a 112-es ingyenes segélyhívó számon.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek