Nincs vége a botránynak: Gyermekp0rnográfia miatt kapcsoltak le Budapesten egy férfit

Gyermekp0rnográfia és sz*xuális erőszak miatt hallgatták ki a budapesti gyanúsítottat.

Nemzetközi jelzés alapján kezdett vizsgálódni a Nemzeti Nyomozó Iroda. Egy magyar felhasználóról kaptak hírt, aki gyermekek sz*xuális kizsákmányolását ábrázoló felvételeket osztott meg a darkweben (az internet lesötétebb bugyra tele illegális tartalmakkal – a szerk.), egy ped0fil fórumon – áll a hatóság egyik friss közleményében.

A kibernyomozók elemezték a képsorokat, majd rövid idő alatt eljutottak ahhoz a férfihoz, aki a gyanú szerint azokat testvére 7 éves gyermekéről készítette – tájékoztattak.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi másik két kiskorú családtagjáról is készített hasonló tartalmú felvételeket. Ezeket évekig gyűjtögette és feltehetően többször osztotta meg a darkweben – részletezték a police.hu-n.

Mint írták, a lakásában tartott kutatás során a rendőrök számítástechnikai eszközöket és adathordozókat foglaltak le, amelyeken

több ezer, kisgyermekekről készített sz*xuális jellegű felvételt találtak.

Az eljárás során a nyomozók azt is vizsgálják, hogy ezek hogyan kerülhettek a 32 éves férfihoz, illetve hogy azokat ki és mikor töltötte fel a darkwebre.

A budapesti gyanúsítottat március 5-én otthonában fogták el. Előállítását követően gyermekp0rnográfia és sz*xuális erőszak miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozó hatóság az esetről értesítette a gyámhatóságot, azonban a kiskorú sértettek családjaikból történő kiemelésére nem volt szükség. Szüleiknél biztonságban vannak – közölte a rendőrség.

A gyermekp0rnográf felvételek esetében az elkövetők felelősségre vonása mellett a nyomozók kiemelt célja a gyermek áldozatok azonosítása, a kiskorúak védelme, és adott esetben súlyosabb bűncselekmény után a sz*xuálisan kizsákmányolt gyermekek kiemelése a káros környezetből.

Ennek érdekében a hagyományos nyomozási technikák mellett a digitális nyomok elemzésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Munkájuk eredményességét nagyban segíti az érintettek, illetve a tanúk együttműködése – olvasható a hatósági közleményben.

Valódi Hírek