Tragédia a török választás után: Meghalt az Erdoğan-ellenes párt vezetőhelyettese az ellenzéki győzelem ünneplése közben (+videó)

Mehmet Palaz és az ünneplők alatt leszakadt az erkély. Tragikus következménnyel járt az erkélyomlás.

Tragikus erkélyomlás történt

Életét veszítette Mehmet Palaz, a török ellenzéki párt helyettes vezetője, miután összeomlott az erkély alatta és a helyhatósági választásokon aratott győzelmét ünneplők alatt hétfőn este.

Az információk szerint nyolc személy kórházba került.

Győzelmet aratott az ellenzék Törökországban

Beszámoltunk róla, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök pártja (AKP) országos összehasonlításban is vereséget szenvedett a vasárnapi helyhatósági választásokon.

A török elnök szándéka leginkább a nagyvárosok – mint például Isztambul és Ankara – visszahódítása lett volna, azonban az ellenzéktől egy nagyvárost sem sikerült visszaszerezniük.

Az ellenzéki Köztársasági Néppárt ellenben (CHP) olyan régiókban is nyert, ahol eddig nem sikerült győznie.

İmamoğlu lett a befutó Isztambulban

Ekrem İmamoğlu – aki először 2019-ben nyert Isztambulban – a második győzelmét aratta az ellenzéki CHP-vel. Erdoğan 21 évvel ezelőtti hatalomra jutása óta ez volt az első alkalom, hogy pártja országszerte vereséget szenvedett az urnáknál.

Kapcsolódó: Elcsépelték Orbán haverját, megalázó vereséget mértek Erdoğan pártjára Törökországban

A balesetben elhunyt Mehmet Palaz a CHP elnökhelyettese volt.

A Denizli tartományban található Tavas kerület helyhatósági választásán Kadir Tatik, a párt polgármesterjelöltje vitte el a pálmát.

Győzelmét a pártépületben ünnepelték, az utcán is rengeteg ember gyűlt össze. Az erkélyomlásban Palaz fejsérülést szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a Pamukkale Egyetemi Kórházba, ahol reggelre életét vesztette.

(İhlas Haber Ajansı/YouTube/Türkiye Gazetesi/Nyugati Fény)

Valódi Hírek