A DK négy súlyos kérdést szegezett Orbánéknak a bicskei ped0filbotrány után

A DK szerint ebben az ügyben túl sok a véletlen.

Kedden két hónapja annak, hogy a sajtó felfedte az orbáni ped0filhálózat működését. Akkor derült ki, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, Kónya Endrének – emlékeztetett Kálmán Olga keddi sajtótájékoztatóján.

Immár két hónapja nem kaptunk választ arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasítására milyen indoklással ellenjegyezte az akkor igazságügyi miniszter, Varga Judit Kónya elnöki kegyelmét – mutatott rá a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Mint hangsúlyozta, az Orbán-kormány nem hajlandó nyilvánossá tenni a bicskei ped0filsegítő kegyelmi döntésének hivatalos indoklását.

Mit mond a DK?

A Demokratikus Koalíció nem adja fel, továbbra is válaszokat követel az orbáni ped0filhálózatot érintő kérdésekre – szögezte le Kálmán Olga.

„Mivel indokolta Orbán Viktor volt igazságügyi minisztere, Varga Judit Kónya Endre elnöki kegyelmének ellenjegyzését?

Csupán véletlen egybeesés, hogy a kiengedett ped0filsegítő Orbán Viktor öccsével kitűnő viszonyt ápolt?

Az is véletlen lenne, hogy korábban az Orbán-család céges ügyvédje védte a ped0fil igazgatót a bíróságon?

Azt is véletlennek kellene tekintenünk, hogy az Orbán-kormány Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntette ki a ped0fil igazgatót akkor, amikor már 5 éve tudták, hogy ped0fil?”

A világon nincs ennyi véletlen – hívta fel a figyelmet a DK frakciószóvivője. Hozzátette, nem szabad hüłyének nézni az embereket, hiszen

nyilvánvaló, hogy ezek az orbáni ped0filhálózat működésének a bizonyítékai.

Mint mondta, addig nincs vége az ügynek, amíg nem ad választ az Orbán-kormány, amelynek propagandagépezete mindent elkövet, hogy az emberek ne kapjanak választ a ped0filhálózattal összefüggő kérdésekre.

Megjegyezte, a kabinet ehelyett világháborúval és nem létező genderlobbival riogatja a magyarokat, ha éppen nem Varga Judit és exférje házaséletét firtatják. Eközben az igazán fontos kérdésekre nem érkezik válasz – mutatott rá Kálmán Olga.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek