Hadházy Ákos már a Magyar Péterhez kötődő korrupciós bűncselekményeket vizsgálja

Több százmillió forintot loptak el a Diákhitel Központnál.

Bár hatalmas az agyatlan rajongás mostanában Magyar Péter körül, azért az ellenzéki oldalon sem mindenki dőlt be a tíz évig a NER-ből élő, majd onnan való kiesése után zsaroló és bosszúálló üzemmódba átváltó önjelölt messiás dumáinak.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere például egy podcast-interjúban arról beszélt:

„Engem arról, hogy ez egy súlyosan bántalmazó kapcsolat volt, nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga.

Azzal a támadással, a szóhasználata, a hangvétele, minden, a tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik.

Az áldozathibáztatás, a mások hibáztatása, a mézes-mázosság. Tankönyvi példa, ez a szakirodalomban le van írva nagyon régóta”.

Szintén nem ájult el az ex-neres nárcisztikus ficsúrtól Hadházy Ákos, és rajongás helyett inkább elkezdte megbolygatni a múltját.

A független országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban mutatott rá, hogy a Diákhitel Központnál (ennek volt a vezetője 3,6 milliós fizetésért a feleségének köszönhetően Magyar Péter) 800 millió forintot loptak el közpénzből, különböző túlárazott reklámszerződéseken keresztül.

Hadházy szerint ez a

hűtlen kezelés klasszikus definíciója,

és felszólította Magyart, hogy tegyen önfeljelentést az ügyben, ha segíteni akarja a nyomozást.

Hadházy Ákos (balra) és Magyar Péter (jobbra)

Hadházy posztját idézzük alább:

A Diákhitel Központ némileg meglepően, de a NER-től megszokott, pofátlan módon tagadta meg az Átlátszónak az adatszolgáltatást a Központ korábbi igazgatója által aláírt propaganda szerződések fontos részleteiről. Nekik legalább válaszoltak, nekem eddig még nem…

Ez azért meglepő, mert Rogánék elvileg a cég korábbi igazgatóját most nem nagyon szeretik. Ezért gondolom, hogy nem nagyon akarnák őt védeni a túlárazott szerződésekről szóló részletek kiadásának megtagadásával. A 800 millió forint (!) összegű szerződésekről maga a korábbi igazgató ismerte el, hogy feleslegesen és drágán rendelte a szolgáltatásokat és ez a hűtlen kezelés klasszikus definíciója.

Azonban ha kiadnák a szerződések részleteit, azzal nem csak ennek a potom 800 millió ellopott pénznek a részletei derülnének ki, hanem a Rogán-Balásy elkövető páros százmilliárdos nagyságrendű csalásába kapnánk mély betekintést.

Éppen ezért lenne célszerű, ha a Diákhitel Központ pártalapítást tervező korábbi igazgatója önfeljelentést tenne – bár bízzunk benne, hogy az Átlátszó is megnyeri a pert.


.

Valódi Hírek