Mi történik itt? Azonnali hatállyal leváltják Orbánék a Zeneakadémia kancellárját, Kotán Attilát

Az utódja is megvan.

Kotán Attilát kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg Csák János miniszter a Neumann János Programhoz kapcsolódóan – jelent meg az MTI-n a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleménye.

Kotán a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Neumann János Program zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben fog dolgozni – írták. Április elsejétől Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat.

Kotán a Zeneakadémián, de korábban a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) is összeférhetetlen kancellárnak bizonyult.

Egyre több probléma volt vele

Beszámoltunk arról, hogy szenátusi ülést tartottak március közepén a Zeneakadémián, ahol megjelent közel hatvan diák, és beszédet mondott Németh Zoltán István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (ZAK HÖK) elnöke.

Beszédében elmondta, hogy az egyetemi vezetés egy részének döntései és azok következményei miatt úgy gondolják, eljött az idő, hogy kritikusan szemléljék a jelenlegi helyzetet.

A kancellárt egy éve nem tudták elérni

Németh kifejtette: a Zeneakadémia kancellárja, Kotán Attila egy éve nem jelent meg a szenátusi üléseken, így kérdést sem tudtak intézni hozzá.

„Hogyan engedhető meg jogilag, hogy egy ilyen kulcsfontosságú pozíciót betöltő személy ilyen hosszú ideig távol maradjon a szenátusi döntéshozatali folyamatoktól?”

– tette fel a kérdést.

A diákságot az is aggasztja, hogy

az elmúlt időszakban húsz munkatárs távozott a neves intézményből.

(MTI)

Valódi Hírek