Tragédia: Meghalt a pénteki újbudai házrobbanás egyik sérültje

Ő volt az egyik életveszélyes sérült.

Meghalt a kórházban a pénteki újbudai házrobbanás egyik sérültje, egy 58 éves férfi. Feleségét is kórházban ápolják, ő válságos állapotban van – tudta meg az RTL Híradó.

A másik sérült, akit pénteken életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, válságos állapotban van. Az önkormányzati bérlakást nemrég újították fel, kivéve a gázkonvektort – de mégsem ez játszhatott szerepet a robbanásban.

A portál információi szerint a robbanás egy önkormányzati lakásban történt, amit alig pár hónapja újítottak fel. Úgy tudják, hogy a gázkonvektort viszont nem újították fel, ám jelenleg úgy tűnik, hogy mégsem az, hanem a konyhai gáztűzhely robbanhatott fel.

A most elhunyt férfi reggel kávét akart főzni, amikor hirtelen bekövetkezett a robbanás.

A XI. kerületi háztömbben már van villany és gáz is, a robbanás nyomait eltakarították. A két felrobbant lakás, valamint az alattuk lévő jelenleg lakhatatlan, a többi szomszéd már visszaköltözött. Az 58 éves férfit közvetlenül érintette a robbanás, testének hetven százaléka égett meg.

Robbanás Újbudán

Mint írtuk, tűz ütött ki péntek hajnalban egy budapesti társasházban, a XI. kerületben, a Kruspér utcában. Egy harmadik emeleti lakásban csaptak fel a lángok.

A főváros hivatásos tűzoltóinak két vízsugárral sikerült megfékezniük a tüzet. Az oltás idejére ötven lakónak kellett azonnal elhagynia az épületet.

Számukra egy melegedőbusz érkezett a tűzeset helyszínére, ahová a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szakemberei, valamint a mentők is kivonultak.

Megszólalt a kerület polgármestere

László Imre, Újbuda polgármestere péntek délelőtt a közösségi oldalán számolt be a történtekről.

Mint írta,

a tűzesetben egy idős asszony életét vesztette,

két személyt életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba.

Valódi Hírek