Sírva ment haza a Magyar-Varga házaspár családi barátja egy közös partiról, mert nem bírta hallgatni, ahogy Magyar megalázza és gyötri Vargát

Magyar állandóan gyalázatos és indokolatlanul megalázó hangnemet használt Vargával szemben.

Névvel és arccal is megszólalt Isky Annamária, Varga Judit egykori kollégája, sajtófőnöke, aki férjével együtt a kezdetektől, másfél évtizede ismeri a Magyar-Varga házaspárt.

Varga és Isky 2009 és 2014 között együtt dolgoztak az Európai Parlamentben, közel laktak egymáshoz Brüsszelben, gyakran jártak át egymáshoz. Isky most a Mandinernek adott interjújában beszélt tapasztalatairól.

Isky Annamária

„Egy kisvárosi karizmatikus-kedves lány és egy nagyvárosi okos-szellemes, ámbár nagyon nyers stílusú fiú házassága volt az övék.”

– mondja Isky, aki szerint

„ha Judit á-t mondott, akkor csak idő kérdése volt, mikor feszül rá Péter a b-re. A párkapcsolati lelki harmóniát, a csendes, kölcsönös tiszteletet és szeretetet Péter szerintem nem ismerte, ez a képlet teljesen hiányzik a karakteréből.”

Hozzátette:

„Feszültségeket a kezdetektől tapasztaltunk kettejük között, igazából a legelejétől kezdve. Gyakran összejártunk. Velük egy vacsora, egy kávézás, egy sörözés mindig olyan volt, hogy a kés megállt a levegőben.

Időnként annak drukkoltunk a férjemmel, Attilával, hogy csak legalább most az egyszer ne legyen valami verbális abúzus Péter részéről. Ezek a jelenetek, viták egyre fokozódtak.

Egyszer egy buli után, egy vidéki kastélyban egymás mellett volt a szobánk. Egész éjszaka gyötrelemmel kellett hallgatnunk, Péter hogy beszél Judittal. Ez a gyalázatos és indokolatlanul megalázó hangnem akkor már fájt nekünk is és maradandó nyomot hagyott.”

Isky Annamária elmesélt egy konkrét történetet is, amikor sírva ment haza egy baráti partiról:

„Volt egy vacsora Péteréknél, amiről például én távoztam sírva. Péter is, Judit is szuperül főz, és kiváló vendéglátók. Gyönyörű új lakás, épp beköltöztek. Ott játszottak a mi gyerekeink és az ő gyerekeik is. Péter töltötte a pezsgőt. A férjem épp mesélt valamit, és akkor Péter elkezdte Juditot vegzálni, valami kormányzati munkát felemlegetve – szombat este, egy baráti partin.

Fogyott a pezsgő és a vacsora, aztán azt láttam, hogy Judit markolja a poharat, elsápad az arca. Péter hátradöntötte a székét, és sértődött, nyers, terrorista arccal locsolta az olajat a tűzre: még kétszer belerúgott Juditba verbálisan. Ez a robotikus hangnem, amit látunk tőle most az elmúlt pár hétben, kezdve a Partizán-interjúval, ez pontosan az, amit ő otthon, csak otthon csillogtatott meg.

Nagyon ijesztő, és illik rá nagyon a mimetikus polialloid jellemzés. Sírva mentem haza. Gyomorforgató volt a hangnem.”

Valódi Hírek