Magyar Péter tovább ütné a vasat, tüntetést szervez kedd estére

Az ügyészségre pedig Orbánt is beidézné.

Magyar Pétert kedden délelőtt meghallgatta az ügyészség az általa bizonyító erejűnek vélt hangfelvétel ügyében, az ügyészségi meghallgatását követően Magyar az épület előtt az újságíróknak nyilatkozott röviden.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője elmondta: a kihallgatásán az ügyészek mondatról mondatra végighallgatták a felvételeket, majd válaszolt az ügyészek kérdéseire.

Magyar Péter a volt feleségével kapcsolatban elmondta: hívta Varga Juditot is, hogy menjen be vele az ügyészségre, de a volt igazságügy-miniszter erre nem volt hajlandó. Magyar beidézné tanúnak Orbán Viktor miniszterelnököt is, mert

szerinte jóval többet tudhatott az ügyről, mint volt felesége.

Azt állította, hogy sem Varga Judit, sem Gulyás Gergely nem volt érintett a Völner–Schadl-ügyben.

Úgy látja, hogy az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel az utóbbi három évtized legnagyobb politikai botránya. Az újságíróknak elmondta, hogy szerinte a felesége hétfői Facebook-bejegyzését nem ő írta, hanem a rogáni propaganda terméke.

A hangfelvétellel kapcsolatban arról beszélt: nem tudja, azt az ügyészség használja-e majd. Ő a vágatlan felvételt tette közzé és ezt adta át a hatóságnak is. Egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott:

egyelőre ennyi hangfelvételt talált az ügyben.

Magyar kedd estére demonstrációt hívott össze a budapesti Markó utcához, a Legfőbb Ügyészség épülete elé, ahonnan békés vonulást szeretne szervezni a Kossuth térre.

„Mindenki, aki szeretné megszabadítani a maffiától az országot, álljon ki a gyerekeiért, testvéreiért és az országért”

– fogalmazott.

(Magyar Péter / Facebook)

Valódi Hírek