Hadházy Ákos: Sok tény van Magyar Péter személye körül, ami vészcsengőt kellene megszólaltasson

Hadházy Ákos szerint veszélyes az a hamis remény, amit Magyar Péter sugall.

Hétfőn a Telex készített interjút Hadházy Ákossal, aki már korábban is felhívta a figyelmet, hogy veszélyes az a fanatikus, szektás rajongás, ami a NER-ből frissen kiugrott Magyar Pétert övezi az ellenzéki nyilvánosságban.

A lap kérdésére, hogy az elmúlt hetekben Magyar Péter kereste-e Hadházyt, a független képviselő így válaszolt:

„Könnyen lehet, hogy keresett, nem vagyok ebben teljesen biztos. Egy-két héttel a színre lépése előtt megkeresett valaki engem azzal, hogy komoly információi vannak a Rogán–Schadl–Völner-ügyről. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de úgy éreztem, hogy akár fontos információval is szolgálhat.

Meghívtam az illetőt az irodámba, ám a megbeszélést néhány órával a találkozó előtt lemondta azzal az indokkal, hogy belázasodott. Van egy olyan sejtésem, hogy ez a valaki Magyar Péter lehetett.

Azóta nem jelentkezett, de ha beszélnék vele, akkor ugyanazokat mondanám el, mint önnek is. Tévedés az az elgondolás, hogy először választáson győzünk, és utána majd visszaállítjuk a demokráciát.

Nem tartom helyes stratégiának azt sem, hogy valaki letűz egy zászlót, és azt várja, mindenki menjen utána. Rengeteg ilyen próbálkozás volt az elmúlt években, de egyik sem tudott eredményt elérni.”

Hadházy hozzátette: ha azt látja, hogy az álláspontja kisebbségbe kerül, bármikor vissza tud menni állatorvosnak, mivel van egy szép hivatása.

„Nagyon sok, általam is nagyra tartott ember azt mondja most a Diákhitel Központ volt vezetőjéről, hogy végre valaki csinál valamit. Ez szerintem egy hamis érzet.

Az nem elég, hogy valaki azt mondja: ő lesz a jó vezető, te pedig nyugodtan menj haza, és nem kell csinálnod semmit.”

– fogalmazott a független képviselő.

Az interjúban szóba kerül, hogy Magyar Péter 14 év után lépett csak ki a NER-ből, erről Hadházy azt mondja:

„Aki most úgy jön ki a NER-ből, hogy eddig komoly fizetést kapott, annak azt semmiképp se javasolnám, hogy ő akarja vezetni az ellenzéket. Természetesen érdemes kilépni a Fideszből, és azt becsülöm is, ha valaki adatokkal, leleplezésekkel jön elő, hiszen kétségtelenül kockázatot vállal ezzel. Nem késő még otthagyni a NER-t, ha valakinek számít, hogy mit gondolnak majd róla a gyermekei, unokái.

Az azonban hitelességi probléma, ha valaki olyan akar az ellenzéki térfélen politizálni, aki az elmúlt 14 évben vezető beosztásban volt, komoly összegeket vett fel, és közben némán végignézte a demokrácia lebontását, vagy akár még asszisztált is hozzá.

Szerintem jobb, ha több hiteles ember indít el egy új erőt, de ha mégis egyszemélyes vezetésben gondolkodunk, annak feddhetetlennek kell lennie. Ez nem morális kérdés, hanem gyakorlati: ha a vezércsillagot nem mindenki látja annak, kevésbé lesz hatékony. Sajnos a mostani esetben ez a baj.

Sok olyan nagybetűs tény van Magyar Péter körül, amelyeknek egyenként is vészcsengőket kellene megszólaltatnia, de így egyben meg a bazilika minden harangját félre kéne verni.

Tudom, hogy sokan látják ezt, de sokan nem akarják, vagy nem merik kimondani, a sumákolás viszont messze áll az én politikai kultúrámtól. Nekem megvan az a luxusom, hogy különösebben nem kell foglalkoznom a népszerűségemmel, mert bármikor nagyon szívesen haza megyek kutyákat gyógyítani.”

Kapcsolódó cikkünk:

Hadházy Ákos darabokra szedte Magyar Pétert és azt a szektás rajongást, ami körülveszi az új „messiást”

.

Valódi Hírek