Dobrev Klára: Vissza fogjuk venni a hazánkat a Fidesz milliárdosaitól! (+videó)

Programbemutatót tartott az árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára: Erkölcsileg is összeomlott a kormány

Dobrev Klára az árnyékkormány programbemutató rendezvénysorozatának záróeseményén foglalta össze az elmúlt másfél év munkáját. Arató Gergely segítségével területenként, az agráriumtól az egészségügyig, a kultúrától a monetáris politikáig mutatta be, hogy a Demokratikus Koalíció milyen Magyarországot szeretne a kormányváltás után.

Az árnyékkormány vezetője a programbemutató rendezvénysorozat végén összegzett. Megjegyezte: a Fidesz-kormány egyre nagyobb válságba sodorja a magyarokat. Nap mint nap érezzük a boltban, a kórházakban a rendelőintézetekben. A gazdasági és megélhetési válság mellett erkölcsi válságba is keveredett a kormány, amikor

kiderült, hogy az ország két legfontosabb közjogi méltósága ped0filmentegetőknek is hajlandóak segítő kezet nyújtani.

A vagyoni egyenlőtlenségről is szót ejtett

Mára a lakosság egy százalékának kezében van a nemzeti vagyon egyharmada. Miközben az átlagkereset nem éri el a (nettó – a szerk.) 400 ezer forintot, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc családjai, valamint a fideszes oligarchák milliárdos osztalékokat vesznek ki minden évben – sorolta az árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára hozzátette: a kormányfő legfontosabb tanácsadói ma azok a leggazdagabb magyarok, akik magánrepülőgépükön, stadionok páholyaiban, a jachtjaik fedélzetén, az adriai nyaralójukban beszélik meg a miniszterelnökkel, hogy milyen törvényeket hozzon. A döntések révén ők tovább tudják növelni profitjukat, és gyengítik a dolgozók, illetve az őket védő szakszervezetek jogait.

Dobrev nem akar összeszerelő üzemet Magyarországból

Az árnyékkormány nem olyan országot akar, ahol a kínai gyár igazgatója dönti el, épül-e üzem a szomszédban, vagy ahol a német autógyárak menedzsmentje írja és rontja le a Munka törvénykönyve szabályait. Ahol nem a magyar munkások kapnak jobb fizetéseket és állásokat, hanem vendégmunkásokat dolgoztatnak a környezetpusztító gyárakban éhbérért, vagy ahol a leggazdagabb multik fizetik a legkevesebb adót – folytatta Dobrev.

Szerint a kormánynak egyértelműen állást kell foglalni. El kell mondani: a bankárok hangja, az energiavállalatok profitja fontosabb; vagy az emberek szempontjai, a fogyasztók biztonsága és a környezetünk védelme.

Így venné vissza az országot a fideszes milliárdosoktól

A DK EP-képviselője elmondta: az árnyékkormány programja éppen arról szól, hogyan fogják visszavenni a hazánkat a NER milliárdosaitól, hogyan fognak újra a magyarokról szólni a mindennapok és a döntések.

„Azért állítottam fel Magyarország első árnyékkormányát, mert szükség van egy kormányzóképes alternatívára, amire rá lehet bízni az országot. Nekünk pedig kötelességünk megmutatni, hogy felkészültünk a kormányzásra, és bebizonyítani, hogy van kiút a megélhetési és a morális válságból!”

– hangsúlyozta az árnyék-miniszterelnök. Hozzátette: az emberek államát kell létrehozni, amely vigyáz ránk, nem engedi, hogy az üzleti, politikai hatalmasok fontosabbak legyenek nálunk.

A legfontosabb programpontok

Dobrev a beszédében kiemelte az árnyékkormány fontosabb programpontjait is, amelyek a következők:

  • Meg kell duplázni a családi pótlékot, hogy a kívánt életszínvonal minden gyerek számára elérhető legyen.
  • Adómentessé kell tenni a fizetéseket a minimálbér összegéig.
  • Be kell vezetni a nyugdíjak vegyes indexálását, hogy a nyugdíjak ne csak az inflációt kövessék, hanem a béreket is.
  • Emelni kell a közszférában dolgozó, közel egymillió ember bérét, hogy működjön az egészségügy, az oktatás, a szociális szféra, és végre Magyarország is élhető legyen.
  • Le kell állítani az akkumulátorgyárak építését, mert komoly egészségügyi kockázattal jár. Mi nem a multikat és a profitjukat képviseljük, hanem a magyarokat.

Dobrev Klára beszéde végén köszönetet mondott annak a több mint ezer szakértőnek, civil szervezetnek, egyesületnek és kutatónak a munkájáért, akik segítettek az árnyékkormány programjának megalkotásában. Hangsúlyozta: velük újjáépíthették a politika és a civil– szakértői világ közötti együttműködést.

A rendezvényt teljes egészében vissza lehet nézni a Demokratikus Koalíció Facebookoldalán:

Valódi Hírek