Élete utolsó interjúját adta a magyar riporternek a vastüdőben élő férfi: Még az adásba kerülés előtt meghalt

Évtizedeken át élt a teste börtönében, mégsem volt boldogtalan Paul Alexander.

6 éves korában kapta el az életét gyökeresen megváltoztató gyermekbénulást a brit Paul Alexander, aki a fertőzés következtében élete végéig egy éjjel nappal csattogó, testét gúzsba kötő vastüdőben volt kénytelen élni.

A férfit több mint hetven éven át (!) tartotta életben egy hatalmas méretű, hangos masina,

azonban a férfi soha nem veszítette el optimizmusát.

Az ATV Heti napló című műsorának riportere mindössze néhány héttel a férfi halála előtt lehetőséget kapott, hogy interjút készítsen Paul Alexanderrel. A férfi 1952-ben fertőződött meg az életére maradandó hatást gyakorló betegséggel, ennek ellenére hosszú évtizedeken át boldog, kiegyensúlyozott életet tudhatott magáénak. Erre vajon hogyan volt képes?

A férfi az őt teste börtönébe záró vastüdő ellenére nem tétlenkedett élete hátramaradt részében. Elvégezte a jogi egyetemet, ügyvédi irodát is alapított. És ez még nem minden:

évtizedeken keresztül praktizált is,

tehát a nehezítő körülmények ellenére is el tudott helyezkedni.

Paul Alexander interjújában elmondta: ugyan lehetett volna lélegeztetőgépe is, ő mégis a vastüdő mellett döntött. Indoklása szerint utóbbi sokkal egészségesebb választás volt, amelyet az is visszaigazol, hogy évtizedeken át életben tartotta az eszköz.

A férfi végül idén február végén elkapta a koronavírust, és kórházba kellett szállítani. Ugyan tesztje egy idő után negatív lett, szervezete végül nagyon legyengült. Március 11-én végül elhunyt. Temetését jövő csütörtökön tartják a texasi Dallasban.

Paul Alexander utolsó interjúja vasárnap este került adásba, és rövidesen visszanézhető lesz az ATV weboldalán.

Valódi Hírek