Most érkezett: Robbantásos merénylet történt Moszkvában egy népszerű koncerthelyszínen

40 halottra és több mint 100 sebesültre becsülték az áldozatok számát.

Lövöldözés és robbantás történt a Moszkva közelében fekvő, Crocus City Hall nevű koncerthelyszínen – közölték pénteken orosz hírügynökségek a mentőszolgálat tájékoztatása nyomán. A népszerű koncerthelyszín Moszkva külterületén található.

Az orosz RIA hírügynökség közlése szerint legalább három terepszínű ruhába öltözött ember nyitott tüzet, miután többen megsebesültek.

A bűnügyi tudósításokra szakosodott 112 orosz hírügynökség

40 halottra és több mint 100 sebesültre becsülte az áldozatok számát.

Az orosz hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást az áldozatok számát illetően.

A TASZSZ a lövöldözés mellett arról írt, hogy az épületben tűz ütött ki, majd robbanás is történt. A közösségi médiában közzétett felvételeken az látható, hogy óriási fekete füstfelhők magasodnak az épület fölé.

„A támadók feltehetően egy koncert közben,

automata fegyverekkel tüzet nyitottak az épület bejáratára, majd tűz keletkezett az épületben”

– közölte a katasztrófavédelem.

A New York Times közzétett egy rendkívül felkavaró hitelesített felvételt, amelyen az látható, amint három egyenruhás, puskát viselő férfi közvetlen közelről civilekre lő a koncertterem előcsarnokában. A teremben készült felvételeken azt is látni, hogy az orosz Picnic rockzenekar fellépésére váró közönség sikolyokat és lövéseket észlel a teremen kívülről.

Orosz sajtóértesülések szerint rohamrendőröket és legalább 50 mentőautót küldtek a helyszínre, az embereket pedig kimenekítették.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester „hatalmas tragédiának” nevezte a támadást.

A mentőszolgálat munkatársai közölték: a támadók feltehetően koncert közben, automata fegyverekkel nyitottak tüzet az épület bejáratánál, majd ezután tűz ütött ki az épületben. A hatóságok közlése szerint legfeljebb

öt ember vett részt a támadásban.

Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen. A New York Times arról számolt be, hogy a moszkvai amerikai nagykövetség március 7-én kiadott egy közleményt arról, hogy szélsőségesek csaphatnak le tömegrendezvényekre.

(theguardian.com / 24.hu nyomán)

Valódi Hírek