Jön a rémálom: Újabb drágulási hullám érkezik szerdán, készülhetnek a magyarok

Drágulnak az üzemanyagárak.

A Brent típusú olaj ára a héten 4 százalékot emelkedett, már 85 dollár felett jár az árfolyam, ami az elmúlt 4 hónap legmagasabb szintje. Ez annak köszönhető, hogy csütörtökön a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) a piac szűkülését jósolta erre az évre, és növekedést becsülnek az olajkeresletre vonatkozóan.

Szerdától tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. Újra emelik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát, előbbit 5 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát 2 forinttal. Így a hét második felében az üzemanyag-átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 624 forint / liter,
  • gázolaj: 643 forint / liter.

Az árnyékkormány már többször hangsúlyozta, hogy drágítás helyett adócsökkentésre lenne szükség, a közlekedők dolgát nagyban megkönnyítené, ha az üzemanyagok literenkénti ára 500 forint alatt lenne. Ezzel szemben, ha így haladunk, idén elérhetjük a 700 forintos literenkénti árat is.

A drágulás nem csupán a közlekedőket érinti. Köztudott, hogy a drágább üzemanyagok árait a kereskedők beépítik a termékeik árazásába, hogy minél kevesebb veszteség érje őket. Ezt tudván nem túlzás arra számítani, hogy a boltok polcain is drágább termékekkel találkozhatunk a közeljövőben.

(holtankoljak.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek