Az árnyékkormány adócsökkentéssel 500 forint alá szorítaná az üzemanyagok literenkénti árát

A szomszédos országokban jóval kedvezőbb a tankolás, mint itthon.

Csupán 2 hét telt el az idei évből, de máris megérkezett az Orbán-kormány újabb megszorítása – emlékeztetett Varju László hétfői online sajtótájékoztatóján, felhívva a figyelmet arra, hogy január 1-je után, január 15-én, hétfőn másodszor is drágultak az üzemanyagok a jövedékiadó-emelés miatt.

Így már 41 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj literenkénti ára – mutatott rá az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, megjegyezve, hogy csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a megszorításokat és az üzemanyagárak emelkedését.

Mint mondta, a kormányváltás után adóemelések helyett

adócsökkentéssel literenként 500 forint alá szorítanák a benzin és a gázolaj literenkénti árát.

„Nem fogjuk hagyni, hogy az Orbán-kormány és a milliárdos olajvállalatok extraprofitot söpörjenek be azon, hogy a magyarok egyre több pénzét emészti fel reggelente munkába járni, vagy a gyermekeinket óvodába, iskolába vinni!”

– hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció politikusa.

Hozzátette, hogy mindenható vállalati profit és a megszorítások helyett bér- és nyugdíjemeléseket biztosítanának, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtenének.

Varju László továbbá rámutatott: a szomszédos országok közül Romániában 70 forinttal, Szlovéniában és Horvátországban 50-60 forinttal olcsóbb a benzin literje, mint hazánkban.

Ráadásul ezekben az országokban (például Romániában is) jóval kisebb az infláció mértéke, valamint magasabbak az átlagfizetések. Eközben a benzin lassan luxussá válik Magyarországon, az áremelés pedig beépül minden egyes termék, szolgáltatás árába tovább gerjesztve az orbáni inflációt – mutatott rá az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek