Most érkezett: Órási baj van, Szijjártó Péter kétségbeesve Brüsszelbe sietett

Rémálmai lehettek Szijjártó Péter külügyminiszternek.

Az elmúlt két év és lassan egy hónap alatt most a legkritikusabb a helyzet Európában, „a világháborús veszély réme egyre erőteljesebb” – riogatta rajongóit a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter szerint sosem volt még ekkora veszély

Szijjártó Péter azt írta a Facebookon, hogy fizikailag az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsülésére kerül sor hétfőn Brüsszelben, virtuálisan viszont transzatlanti tanácskozás lesz az Egyesült Államok külügyminiszterének részvételével.

„Az elmúlt két év és lassan egy hónap alatt most a legkritikusabb a helyzet Európában, a világháborús veszély réme egyre erőteljesebb. A nyugat-európai vezetőknek be kellene látniuk, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatos stratégiájuk megbukott, és ha csak fele annyi energiát tettek volna a béketeremtésbe, mint a fegyverszállításokba, már rég fegyverszünet lenne”

– jelentette ki a tárcavezető.

A világháborús veszély szítása zajlik?

Hozzátette: ehelyett francia vezetéssel, a „legjobb védekezés a támadás” elvét alkalmazva, immár „a direkt világháborús veszély szítása zajlik” – vélte.

„A szárazföldi csapatok lehetséges Ukrajnába küldése a háború kiterjedésének veszélyét hozza magával, ráadásul totálisan ellentétes az eddigi NATO-döntésekkel”

– hangoztatta.

„Mi nem akarunk háborút Európában, és reméljük, hogy európai kollégáink sem folytatják a játékot a tűzzel”

– remélte Szijjártó Péter.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek