Hatalmas balhé tört ki Oroszországban: Egészen váratlanul forrtak fel az indulatok Putyin újraválasztásán

Erre kevesen számítottak.

Az orosz elnökválasztás egyetlen esélyese a diktátor Putyin

A napokban tartják az oroszországi elnökválasztás idei fordulóját, amelynek – „hatalmas meglepetésre” – egyetlen érdemi esélyese Vlagyimir Putyin. A 24 éve – különböző jogcímeken – hatalmon lévő diktátor minden érdemi ellenfelét bebörtönözte vagy közvetett módon megölte. A legutóbbi példa az idén elhunyt Alekszej Navalnij, aki az utolsó érdemi orosz rendszerellenzéki volt, aki ki mert állni a putyini elnyomás ellen.

Nem sikerült botránymentesre az orosz elnökválasztás első napja

Az elnökválasztás első, pénteki napja meglepően forró hangulatban zajlik. Több helyen Molotov-koktélokat dobtak a szavazásra szolgáló helyiségekbe – a Moscow Times nevű, angol nyelvű orosz portál tudósítása szerint 4 helyszínen volt gyújtogatás.

Moszkvában egy idős nő gyújtott fel egy szavazóhelyiséget, akit a történtek után előállítottak. Az eset során egyetlen szavazólap sem sérült meg, így később tovább tudott folyni a voksolás.

Szentpéterváron egy fiatal nő Molotov-koktélt dobott a szavazóhelyiségbe. Hanti- és Manysiföldön egy urnát próbált egy másik nő felgyújtani. A régióban egy másik, hasonló támadásról is beszámoltak.

Több helyen is előfordult, hogy zöld festéket öntöttek az urnákba az antidemokratikus választások elleni tiltakozásul. A rendőrség legalább 13 embert tartóztatott le vandalizmusra hivatkozva.

(rtl.hu/Moscow Times)

Valódi Hírek