DK: Hamis propaganda, hogy Orbánék segítenek a gyermekvállalásban

Egyre több magyar pár kezdi meg külföldön a lombikkezelést – mutatott rá Földi Judit DK-s politikus.

Hiába tették ingyenessé az állam a meddőségi kezeléseket Magyarországon, egyre több magyar pár kezdi meg külföldön a lombikkezelést – hívta fel rá a figyelmet Földi Judit szerdai közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint

csak hamis propaganda, hogy az állam segíti a magyar párokat a gyerekvállalásban.

A valóság az, hogy az államosítással tönkretették a meddőségi klinikákat, és hiába ingyenesek a kezelések, ha nem érnek el eredményeket – mutatott rá a DK országgyűlési képviselője.

„Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy minden magyar párnak jár az esély a gyerekvállalásra, ezt az esélyt azonban csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány adhatja meg a kormányváltás után.

A milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!”

– hangsúlyozta Földi Judit.

Rengeteg a sikertelen lombikkezelés

Földi Judit már korábban megosztotta, hogy mintegy 2 ezerrel több a sikertelen lombikkezelés, amióta 2019-ben megindult a kezeléseket folytató magánklinikák államosítása.

„A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány több ezer magyar pártól vette el az esélyt arra, hogy mesterséges megtermékenyítéssel gyermekük szülessen”

– hangsúlyozta már tavaly tavasszal a párt országgyűlési képviselője.

Akik nem engedhetik meg a külföldi kezelést, kénytelenek az akár évekig húzódó állami ellátásban greménykedni. Pedig itt minden egyes hét számít,

ráadásul a sikertelenségek aránya is drasztikusan nőtt

– jegyezte meg Földi Judit.

Kapcsolódó:

DK: Orbánék megszorításainak „hála” óriásit zuhant a születések száma

Valódi Hírek