Milliókat szakítottak, de lebuktak a lottózós csalók: Súlyos árat fizethetnek

A lottózók alkalmazottjait megdöbbentő módon sikerült megtéveszteniük.

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottakat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyenek fel számukra fogadást. A téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vád szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak – az ügy vádlottjai – 2022 nyarán elhatározták, hogy trükkös csalással tesznek szert rendszeres jövedelemre.

Közös ötletük alapján véletlenszerűen kiválasztott lottózókat hívtak fel. Arra hivatkozva, hogy „a főnökkel meg van beszélve„, „ismerik a főnököt„, ők „törzsvásárlók„, rávették az alkalmazottakat, hogy az általuk kért értékben

fogadásokat vegyenek fel anélkül, hogy annak tétjét kifizették volna.

A vádlottak valótlanul azt ígérték, hogy rövidesen megjelennek a lottózókban a szelvények rendezése érdekében. Végül csak nyeremény esetén bukkantak fel, hogy a tét közel négyszeresét jelentő összeget felvegyék. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ekkor a tétet utólag kénytelenek voltak kifizetni – derült ki a közleményből.

Közel két hónap alatt 12 lottózót sikerült a fenti módszerrel megkárosítaniuk. A veszteség jellemzően néhány százezer forint volt,

több esetben azonban az egymillió forintot is meghaladta.

Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott az ügyészség.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek