Nagy mulatság készül: Fényűző hacacárét rendeznek Orbán új köztársasági elnökének

Még egy kórus is fog neki énekelni.

A közmédia több csatornája is élő adásban közvetíti Sulyok Tamás ünnepélyes köztársasági elnöki beiktatását. A ceremónia az M1-en és a Dunán, valamint a Kossuth rádión követhető – tudatta az állami hírgyár az MTVA Sajtó és Marketing Irodájának közleménye alapján pénteken.

A ceremóniáról

A közlemény szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök március 5-én lépett hivatalba,

beiktatási ceremóniáját március 10-én, vasárnap délután tartják.

A Szent György téri ünnepséget élőben közvetíti 14 órától az M1 aktuális csatorna, a Duna és a Kossuth rádió – közölték.

A tájékoztatás szerint a ceremónia a díszzászlóalj és a gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály katonai tiszteletadásával kezdődik, majd a történelmi zászlók bevonulása és a történelmi egyházak áldása után Sulyok Tamás köztársasági elnök ünnepi beszédével zárul.

Dalra is fakadnak Sulyoknak

A beiktatási ünnepségben közreműködik Kubik Anna színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, valamint a Budapesti Ügyvédi Kamara Próká-Torok kórusa is – jegyezték meg.

Mint írták, a közvetítés előtt 13.50-től az M1-en és a Dunán Imre Balázs, a közmédia műsorvezetője ifj. Lomnici Zoltán „alkotmányjogásszal” beszélget, a Kossuth rádióban Ujhelyi Zoltán vendége Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója lesz.

Az élő adás után 15 órától folytatódik mindkét stúdióbeszélgetés – áll a közleményben.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Veszélyes személytől kapott üzenetet a frissen megválasztott Sulyok Tamás

Mint ismert, Sulyok Tamás új köztársasági elnök a héten már hivatalba is lépett, miután Novák Katalin korábbi köztársasági elnök belebukott a ped0filbotrányba.

Novák Katalin február 10-én – a kegyelmet ellenjegyző Varga Judittal együtt – lemondott posztjáról, miután kiderült: tavaly április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon ped0fil bűncselekmények miatt elítélt igazgatóját segítő K. Endrének is, aki jogerősen három év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek, mert az intézmény ped0fil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza vallomásukat.

Sulyok hivatala máris rengeteg pluszpénzt kapott, ugyanis a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny szerint 310 millió 375 ezer forintot csoportosít át a kormányzat a Sándor-palotának. Az összeget pedig „természetesen”

állami kitüntetésekre fogják fordítani a rendkívüli alap terhére (!).

(MTI / Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Egészen váratlanul megtörte a csendet apja megdöbbentő múltjáról Sulyok Tamás

Kipattant a gigabotrány Sulyok Tamás körül: Még el sem foglalta hivatalát, máris lemondásra kényszerülhet

Lehullt a lepel: Borítottak Orbán új államfőjének piszkos múltjáról (+videó)

Valódi Hírek