Váratlan húzás: Lázár János kivágta a MÁV egyik magas rangú vezetőjét

Lázár már meg is találta a menesztett ügyvezető igazgató utódját.

Menesztette Sejkóczki Andrást, a MÁV Felépítmény-karbantartó és Gépjavító Kft. (MÁV FKG) ügyvezető igazgatóját Lázár János – írta pénteken a 24.hu.

Sőt, az építési és közlekedési miniszter már meg is találta Sejkóczki utódját Mikesz Csaba személyében. Ő eddig a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél tevékenykedett műszaki vezérigazgató-helyettesként – a cég weboldala szerint még mindig ezt a pozíciót tölti be.

Lázár tárcája nem indokolta meg a történteket, a MÁV sajtóosztálya azonban megerősítette, hogy február 27-től új ügyvezető igazgatójuk van. Hozzátették, hogy a személycsere nem okoz változást a MÁV FKG tevékenységében.

Elveszik Lázár Jánostól az állami céget

Lázár János tárcájától Rogán Antal minisztériuma alá kerülne a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. Mint ismert, ez az az állami cég, amely felmondta a Ferencváros női kézilabdacsapatával kötött szponzorációs megállapodását január végén.

Ekkor Kubatov Gábor FTC-elnök, Fidesz-pártigazgató teljesen kiakadt, és jelezte,

„hátba szúrták a női kéziseket”.

A Fradi-ultrák szintén felbőszültek a történteken: ők molinóval fejezték ki felháborodásukat azért, mert egy állami cég nem ad pénzt a klubjuknak.

Később viszont fény derült rá, hogy maga

Lázár János – a céget felügyelő miniszterként – döntött a szponzorációs szerződések felmondásáról.

Valódi Hírek