Kitört a balhé a Fideszben: Elveszik Lázár Jánostól az állami céget Rogán Antalék

Egymásnak estek Orbán emberei.

Lázár János építési és közlekedési miniszter tárcájától Rogán Antal minisztériuma alá kerülne a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. – hívta fel a figyelmet a hvg.hu a kormány honlapján közzétett tervezet alapján. Mint ismert, ez az az állami cég, amely felmondta a Ferencváros női kézilabda-csapatával kötött szponzorációs megállapodását január végén.

Kubatov Gábor szerint „hátba szúrták a kéziseket”

Ekkor Kubatov Gábor FTC-elnök, Fidesz-pártigazgató teljesen kiakadt, és jelezte, „hátba szúrták a női kéziseket”. A Fradi-ultrák szintén felbőszültek a történteken: ők molinóval fejezték ki felháborodásukat azért, mert egy állami cég nem ad pénzt a klubjuknak.

Később viszont fény derült rá, hogy maga

Lázár János – a céget felügyelő miniszterként – döntött a szponzorációs szerződések felmondásáról.

Kapcsolódó: Elképesztő összeget kapott a Fradi az elmúlt években a cégtől, amelybe Kubatov keményen beleszállt

Rogán Antal van a háttérben

Megjegyezték, a Mahart PassNave az elmúlt 9 évben 176 millió forinttal támogatta a Fradi női kézilabdacsapatát, és Kubatov Gáboréknak valóban nagyon szüksége lehetett az állami pénzre, mert később pert is indítottak a támogatás felmondása miatt, mert szerintük ez jogellenes.

A kormány tervezetéből kiderült: a jövőben a Mahart-Passnave tulajdonosi joggyakorlója a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. lenne, amely Rogán Antal propagandaminiszter felügyelete alá tartozik.

(hvg.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Tovább dagad a balhé Orbánéknál: Kubatov Gábor teljes erőből nekirontott Lázár Jánosnak (+videó)

Valódi Hírek