Áll a bál: Leordította Orbán fejét a cseh és a lengyel miniszterelnök egy bizalmas tárgyaláson

Elegük volt a magyar miniszterelnökből.

A február végi prágai V4-találkozó az eddig publikusnál is kínosabbra sikerült: Petr Fiala cseh és Donald Tusk lengyel miniszterelnök is kiabált Orbán Viktorral – írta meg a vsquare.org.

Megírtuk, hogy hosszú idő után Prágában tartanak csúcstalálkozót a visegrádi négyek (V4). Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország miniszterelnökei feszült hangulatban találkoztak, ugyanis eltérő a véleményük az orosz–ukrán háborúról. Egyelőre a háború sújtotta Ukrajna megsegítéséről sincs egységes álláspontjuk.

Tapintható feszültség

A feszültség azonban nem csak a négy miniszterelnök közt érezhető, Orbán Viktor megítélése is meglehetősen rossz az utóbbi időben a szomszédos országban.

Petr Fiala cseh kormányfő a találkozó előtt az mondta:

„Nem állítom, hogy számomra a legnagyobb öröm találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel számos kulcsfontosságú kérdésben tulajdonképpen nem értek egyet.

A magyar és a szlovák kormányfőre gondolok.

Így nem meglepő, hogy

Orbánt kifütyülték, amikor megérkezett a találkozóra.

A Vsquare cikkében azt állítja: a miniszterelnökök őszinte, nyílt beszélgetést akartak, ezért még a stábjukat sem engedték be a terembe, csak négyen beszélgettek. A beszélgetés feszült volt, egy órával tovább tartott, mint tervezték, és emiatt

el is kellett halasztani az utána tervezett sajtótájékoztatót.

A portál szerint Tusk és Fiala Orbán Oroszországgal kapcsolatos politikájáról beszéltek felhevülten, amit az Orbánnal elvileg szövetséges Robert Fico is csak csöndben hallgatott, nem védte meg a magyar miniszterelnököt.

Valódi Hírek