Újabb súlyos vádak érték Balog Zoltánt a kegyelmi botrány miatt: Tovább sunnyognak Orbánék

Nem válaszoltak a képviselőnek.

Két nagyon fontos kérdést tett fel Csárdi Antal LMP-s parlamenti képviselő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a ped0filbotrányba belebukott Balog Zoltánról.

Rendelkezett-e Balog diplomata-útlevéllel,

és ha igen, akkor a kegyelmi botrányban játszott szerepe miatt visszavonták, vagy visszavonják-e?

A miniszter helyett Magyar Levente államtitkár csak a közismert tényt közölte, miszerint 2019-ben rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Balogot, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt miniszterét Áder János államfő.

Így „természetesen” diplomata útlevelet is kapott.

Ennél többet azonban nem árult el Magyar.

Mint ismert, február 16-án, péntek délután benyújtotta lemondását Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról – közölte a püspök a február 16-i zsinati beszédében. Ő a harmadik szereplő, aki lemondani kényszerült a február elején kirobbant ped0filbotrány után.

Kavarás a diplomata-útlevelekkel

A közelmúltban egy gyorshajtási üggyel kapcsolatban derült fény arra, hogy a Csiki Sört gyártó cég tulajdonosa, Lénárd András is rendelkezett diplomata-útlevéllel.

Mint megírtuk, gyorshajtás miatt kapcsolták le Romániában Lénárdot. Az üzletember azonban nem nyugodott bele a büntetésbe, fellebbezett: az indoklása szerint ő magyar állampolgár és diploma-útlevéllel rendelkezik, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízottja.

Az ő útlevelét végül a miniszter visszavonta.

Valódi Hírek