Orbán Viktor alig tér vissza Prágából, rögtön elhagyja a kontinenst

A hírt Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan is megerősítette. Hova megy?

A New York Times értesülései szerint Orbán Viktor március elején négyszemközt találkozik Donald Trump volt amerikai elnökkel. A tervek szerint jövő pénteken kerül sor a találkozóra Trump floridai Mar-a-Lago nevű birtokán.

Az amerikai lap információi szerint a közelgő találkozót a magyar miniszterelnök kezdeményezte. Kiemelik, hogy Orbán már régóta szövetségese Trumpnak, és szoros kapcsolatokat ápol a Republikánus Párt populista jobbszárnyával. Hozzátették, hogy Trump gyakran dicséri Orbánt a gyűléseken mondott beszédeiben.

Ez persze fordítva is igaz: Orbán legutóbb az évértékelő beszédében említette meg Trumpot. Azt mondta, „nem akar beleszólni” más ország belügyeibe, de azért

„nagyon szeretnénk, ha Trump visszatérne az elnöki székbe, és békét csinálna itt Európa keleti felén”.

Orbán szerint ideje lenne a „Make America Great Again!” („Tegyük újra naggyá Amerikát!” – Trump kampányszlogenje) győzelmének, miközben Magyarország így készül az uniós elnökségre: „Make Europe Great Again!”

„Trump győzelme, konnektivitás, erősödő térségi együttműködés és brüsszeli szuverenista fordulat”

– ezt kérte Orbán év végére a karácsonyfa alá.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának nincs tudomása arról, hogy Orbán a jelenlegi elnököt, Joe Bident is meglátogatná útja során.

Valódi Hírek