A DK vizsgálatot kezdeményezett Rákay Philip ingatlanmutyijának ügyében

Tovább hízhat Rákay Kálmán pénztárcája.

Szabó Zsolt, a DK dunaújvárosi alpolgármestere Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy Rákay Philip egyik (!) cége naponta 3,5 millió forint profitot termel.

Hangsúlyozta, van aki egy év alatt keres ennyit. Mint írta, Rákay feltehetően sok milliós hasznot húzott pusztán néhány adásvételi szerződés aláírásával.

Szabó Zsolt közölte: a Demokratikus Koalíció vizsgálatot kezdeményezett az erősen ingatlanmutyinak tűnő ügyben.

A politikus bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„3,5 millió forint NAPONTA – ekkora a profitja Rákay Kálmán egyik cégének.

Van, aki egy év alatt keres ennyit,

Rákay úr azonban tehetséges üzletember, vagy pedig jó helyről súgnak neki, hogy hol érdemes bevásárolni – mindenki döntse el maga, hogy melyik a valószínűbb.

A Norton Consulting Zrt. Nevű cég éves beszámolójából derült ki, hogy a cég éves profitja elérte a csaknem 1,3 milliárd forintot. A Norton Consulting Zrt. körüli céghálóban található Rákay Philip azon cége is, amelyik megvásárolta azt a nagyjából fél Margitsziget nagyságú, 42 hektáros terület is, amely épp a Hankook tőszomszédságában fekszik.

Az nem ismert, hogy mennyit fizetett Rákay a területért, de ingatlanforgalmi szakértők

1 milliárd forint körülire becsülik a földterület jelenlegi értékét.

Rákay saját közlése szerint a Hankook máris megvásárolta tőle a terület egy részét, a fennmaradó területre pedig elővásárlási jogot szerzett – Rákay vélhetően sok milliós hasznot húzott pusztán néhány adásvételi szerződés aláírásával. Idén tehát tovább hízhat Rákay Philip pénztárcája.

Egy egyszerű munkásember komoly munkával egy év alatt keres annyit, mint a Fidesz-közeli »üzletemberek« néhány aláírással.

Nem ilyen országot szeretnénk sem magunknak, sem gyermekeinknek, ezért

a Demokratikus Koalíció vizsgálatot kezdeményezett az erősen ingatlanmutyinak tűnő ügyben.

Ez az eset is azt mutatja, mára az Árnyékkormány maradt az egyetlen remény arra, hogy az emberekről szóljon a politika!”

(Szabó Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek