Megvan, mikor és hol temetik el Alekszej Navalnijt

Több templom is visszautasította Alekszej Navalnij temetését.

Négy nappal azután, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus földi maradványait végre átadták az édesanyjának, kiderült, hogy a család pénteken temetheti el, Moszkvában. Erről Kira Jarmis, a politikus szóvivője számolt be az X-en.

A szertartást helyi idő szerint 14 órakor tartják Marjino kerület egyik templomában, majd a boriszovi temetőben helyezik örök nyugalomra az orosz ellenzéki vezetőt. Navalnij csapata nehezen találta meg a búcsúztatás helyszínét, miután több templom is elutasította őket.

Alekszej Navalnij Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfele volt

Megírtuk, hogy február 16-án, pénteken egy orosz börtönben halt meg Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfele. A halál abban a szibériai börtönkolóniában érte, ahol 19 éves börtönbüntetését töltötte.

Az ellenzéki politikus 47 éves volt.

Navalnij egyik közeli szövetségese, Maria Pevcsik, az orosz ellenzéki politikus által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány elnöke a napokban arról beszélt, végső stádiumban voltak a tárgyalások arról, hogy Navalnij egy fogolycsere keretei között kiszabaduljon. Ám az ellenzéki vezető váratlanul meghalt.

Mint ismert, 2020-ban Vlagyimir Putyin megmérgeztette Navalnijt. Akkor nemzetközi nyomásra egy németországi kórházba szállítottak, ahol élet és halál között lebegett hónapokig.

Valódi Hírek