Mi történt? Fegyverarzenálra bukkant a rendőrség a világhírű színész házában

Alain Delon bajban van? Fegyvertartási engedélye sincs.

A rendőrség összesen 72 lőfegyvert foglalt le a világhírű francia színész, Alain Delon egyik vidéki, Douchy-Montcorbon-beli otthonában – írta a The Guardian a fegyverarzenálról beszámoló ügyészségi közlemény alapján. A francia nyomozók a színész Párizstól mintegy 135 kilométerre lévő kúriájáról ezenfelül több mint 3000 lőszert (!) is begyűjtöttek. Sőt, még egy lőtérre is rátaláltak.

Jean-Cédric Gaux helyi ügyész közölte:

a 88 éves színésznek még fegyvertartási engedélye sincs.

Tájékoztatása szerint a házkutatást azután rendelték el, hogy a bíróság által Alain Delon otthonába küldött tisztviselő rátalált több fegyverre, majd értesítette minderről az illetékes bírót.

Alain Delon az 1967-es A szamuráj című filmben

Az egyelőre rejtély, hogy mi „inspirálta” a világhírű színészt – aki egyébként A szamuráj című filmben egy bérgyilkos karakterét alakította –, hogy beszerezze egy egész város megsemmisítésére is alkalmas fegyverparkját. Az információk szerint a színész 2019-ben agyvérzésen esett át. Úgy tudni, állapota rohamosan romlik, de arról is cikkeztek, hogy gyerekei között viták bontakoztak ki az örökség miatt.

Alain Delont január végén a dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámbírója gondnokság alá helyezte. Legidősebb fia azt állította, a 88 éves színésznek nagyon megromlott az egészségügyi állapota.

(theguardian.com / népszava.hu nyomán)

Valódi Hírek