Dráma az iskolában: Fegyverrel ejtette túszul az igazgatót és tanárait egy budapesti diák

A szülők pánikba estek.

Egy budai középiskolában szülői értekezleten szóltak a szülőknek, hogy az egyik diákot rendészek kísérik, mert volt vele „egy kis gond” – mondta a Ripostnak az egyik szülő. Arról számoltak be, hogy egy feltehetően arab származású diák azzal fenyegetőzött, hogy fegyvert visz be az iskolába és fejbe l* valakit. A portál kérdésére a rendőrség megerősítette: az ügyben eljárás indult.

A budapesti diák túszokat is ejtett

A portál információi szerint óriási pánik tört ki február 1-jén az iskolában, ahol az egyik 18 éves diák

túszul ejtette két tanárát és az igazgatót.

A diák viselkedése miatt kihívták a rendőröket, akik eljárást indítottak az ügyben. A történtekről a szülőket az értekezleten tájékoztatták, valamint figyelmeztették őket a fiú miatt kialakult veszélyhelyzetre, egyúttal a rendőrséget is értesítették – írta a Ripost.

„»Fejbe l*vök valakit!« – ezzel fenyegetőzött állítólag az az arab származású fiatal, aki miatt most az egész iskolában pánik tört ki. A hétfői szülői értekezleten figyelmeztettek minket, szülőket, hogy az egyik 18 éves diákkal probléma van, aki miatt rendőrt is kellett hívni. Elmondták, hogy ne lepődjünk meg, ha biztonsági őröket fogunk látni a suliban, ugyanis őket arra kérték, hogy kísérgessék a fiút”

– mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő szülő, aki arról is beszélt, hogy a történtek óta többen nem merik elengedni az iskolába a gyereküket.

„A szülői értekezlet óta többen nem engedik iskolába a gyereküket, mert félnek attól, hogy a diák beváltja az ígéretét, fegyvert hoz be magával és lelő valakit. Azóta állítólag online oktatásba helyezték a fiút, de ez egyáltalán nem nyugtat meg, hiszen ettől még bármikor besétálhat az iskolába vagy megvárhat bárkit az intézmény előtt”

– mondta.

Megszólalt a rendőrség

A rendőrség további részleteket árult el az ügyben.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 1-jén bejelentés alapján mentek ki az említett iskolába, ahonnan előállították az egyik tanulót. A rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiú a tanári szobából (ahova egy megbeszélésre hívták be) néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust.

A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata”

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek