Gyurcsány: Itt ül velünk szemben Magyarország első ped0filbarát miniszterelnöke (+videó)

Gyurcsány Ferenc reagált Orbán Viktor parlamenti beszédére.

Gyurcsány Ferenc kőkeményen nekiment Orbánnak a parlamentben

Hétfőn kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka, amelyet Orbán Viktor egy rövid beszéddel indított. A miniszterelnök pár szót ejtett Novák Katalin lemondásáról, majd a svédekkel kötött megállapodásokra terelte a szót.

A kormányfő a megszólalása után az ellenzék parlamenti képviselőitől kemény kritikát kapott, a DK elnöke egyenesen a szemébe mondta Orbán Viktornak: nincs bűnbocsánat bűnbánat nélkül.

A Demokratikus Koalíció elnöke rámutatott: egyes dolgoktól undorodik az ember, ilyen például az, ha valaki egy ped0fil bűnözőt menteget, a bűnét elnézni, segíti.

„Itt ül velünk szemben Magyarország első ped0filbarát miniszterelnöke”

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a kormányfő a történtekre csak annyit tudott mondani, hogy hiba történt.

„Ha már isteneskednek nap mint nap, ha már közszemlére teszik hitüket, mint sarki lányok a testüket, akkor forduljunk magához a teremtő Úrhoz eligazításért!”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc, idézve a Szentírást. Felhívta Orbán figyelmét:

nincs bűnbocsánat bűnbánat nélkül.

A DK politikusa rámutatott, hogy utóbbit nem hallhattuk még a kormánytól, bocsánatkérés nem hangzott el. Hozzáfűzte: valamely politikával lehet egyetérteni vagy sem, egyes politikusokat lehet kedvelni vagy utálni. Azonban ha valakitől emberként undorodnak, annak vége van – szögezte le, megjegyezve, hogy most ez történik Orbánékkal.

Mint hangsúlyozta, a kormány már a köztársasági elnököt is csak puccsal meri megválasztani. Elég annyi, hogy egy, a közvélemény számára ismeretlen emberre rábökött Orbán Viktor – mondta Gyurcsány, hozzáfűzve, hogy a kormánypártiaknak a jelek szerint ennyi elég.

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek