Gyurcsány Ferenc: Orbán az első magyar ped0filbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe (+videó)

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök szombaton megtartotta 20. évértékelő beszédét Budapesten.

A volt miniszterelnök beszédében arra kereste a választ, hogy „mit kell tenni Orbán pedofilhálózata ellen?”. Orbán ped0filhálózata nem hiba, hanem bűn – hívta fel a figyelmet.
Gyurcsány Ferenc kijelentette: 2023 a legpocsékabb éve volt Magyarországnak. Elmondta, a nemzetközi rend valóban felborult, ugyanakkor ezt másként látják ők és másként a jelenlegi kormány.
Jelezte, Orbán Viktor politikája lavírozás a nagyhatalmak között, viszont – mutatott rá – a lavírozás nem lehet árulás. Hozzátette: Orbán valójában nem „fifikás”, hanem elárulja a Szent István óta tartó magyar történelmet és Magyarország érdekeit.
„Orbán Viktor nem dörzsölt, hanem árulója a magyar érdekeknek”
– jelentette ki, megjegyezve, talán csak egy dologban értenek egyet: Izraelnek valóban joga van megvédenie önmagát a Hamász terrorszervezet támadásaival szemben.

A magyar belpolitikáról

Mint mondta, erős küzdelem zajlik, hogy milyen legyen Magyarország: keresztény Magyarország legyen vagy a demokraták által követelt polgári Magyarország.
Közölte: történelmi értelemben is szemben állnak az Orbán-kormány szellemiségével és a hatalomgyakorlás módjával.
Kifejtette: több ok miatt is elutasítják a Fidesz politikáját. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, szerintük a haza mindenkié, ezért
a haza nem azonosíthatja magát kizárólag egy csoport hívővel.
A Fidesz a kereszténységre való hivatkozásával éppen az ellenkezőjét éri el: a hatalmasoknak szabad harácsolni, viszont nem nyújtanak kezet a háború elől menekülőknek. Mint mondta, az egyházakat a hatalom szolgálatába állították, ezért Orbán politikája nem keresztény, hanem keresztényietlen.
„A hazai kereszténység legnagyobb átka a Fidesz politikája”
– jelentette ki, hozzátéve: „szent és tiszta dolog hinni a teremtő Istenben.
A volt miniszterelnök elmondta, van még egy ok, amiért szemben állnak a Fidesszel: hatalmi berendezkedésüket alkotmányellenesnek tartják. Az állam egészének elfoglalását, ellenőrzését, az ellenfél megfélemlítését, kiiktatását tűzik ki célul és ezt szeretnék elérni.
Meg vannak győződve arról, hogy aki nincs velük, az a haza ellensége
– mutatott rá Gyurcsány Ferenc, kiemelve: ez az autokrata hatalomgyakorlás jellemző sajátossága.

A kegyelmi botrányról

Az új köztársasági elnök személyével kapcsolatban úgy fogalmazott: a megválasztásra kerülő elnök nem lesz meggyalázott hazánk köztársasági elnöke, hiszen maga is aktív szerepet vállalt az orbáni hatalomgyakorlás kiépítésében és megszilárdításában. Ezért a jelölt nem is tudja ellátni feladatát a nemzeti egység megteremtésére vonatkozóan, ezért ők nem támogatják Sulyok Tamást, hiszen a nép nem akarja ezt az elnököt elnökének.
Hozzátette: személyéről nem a nép döntött, hanem a Fidesz elnöke, ezért
nem lesz új elnöke az országnak, de lesz Orbán Viktornak egy új beosztottja.

A DK ajánlata Magyarországnak

Elmondta, őket a polgári Magyarország megteremtésére irányuló szándékuk köti össze. Mint mondta, a polgári Magyarország azt jelenti, hogy megbecsült, tisztelettel körülvett emberek hazájáról beszélünk, amely közös otthona a sokszínű emberi közösségeknek.
„A polgári Magyarország közös otthonunk, ahol vigyáznak ránk, és mi is vigyázunk másokra”
– emelte ki, hozzátéve, olyan országot kívánnak építeni, ahol „a véleménykülönbségek ellenére is szövetségesei vagyunk egymásnak”.
Elmondta, a polgári Magyarországnak nincs ideológiai színe, a polgári Magyarország értékei az emberi jóság értékei: a szeretet, az egymásra figyelés, a szabadság.
„A polgári Magyarország megvédi saját polgárait”
– mondta Gyurcsány Ferenc.
A DK elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy a polgári Magyarország nem jobboldali vagy baloldali, hanem sokszínű politikai véleményeket magában foglaló célkitűzés.
Megjegyezte, az Orbán-rendszerrel szembeni küzdelemben nem mindenki gondolkodik hasonlóan, de a Demokratikus Koalícióban – mint Magyarország legbefolyásosabb ellenzéki pártjában – úgy látják,
most küzdeni kell a hazánkért, Magyarország becsületéért.
Aki ebben a helyzetben az ellenzékkel harcol, az a vereségre készül és az ellenfél győzelmét készíti elő. Azok az ellenzéki szavazók, akik torkig vannak Orbán bűnös rendszerével, de közben elfogadják a Fidesz világmagyarázatát, azok nem tudják, de valójában Orbán Viktor segítői lettek. Akik nem mernek ,vagy nem tudnak szembenézni az önkény elleni küzdelem szabályaival, azok valójában a politikai halálba küldik a demokratikus Magyarországot is – húzta alá a volt miniszterelnök.
Gyurcsány szerint két választás van ilyen helyzetben: vagy megküzdesz az ellenféllel, vagy elmenekülsz.
„Mi nem fogunk elmenekülni!”
– jelentette ki.
„A helyzet teljes félreértése, ha valaki egyszerre akarja leváltani a kormányt és az ellenzéket. Aki így tesz, végeredményben a jelenlegi hatalom fennmaradását segíti”
– mondta.

Az orbáni hatalom romlottsága

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, az elmúlt hetek az orbáni hatalom végtelen romlottságától voltak hangosak. Attól hogy felnőtt emberek gyermekeket becstelenítenek meg, és az orbáni hatalom legmagasabb rangú képviselői ezt a gyalázatot mentegetni próbálták. Ott, ahol az orbáni hatalomhoz kötődő vezetőkről derült ki, hogy közük volt a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményekhez.
„Orbán ped0filhálózata mocskossá tette az orbáni rendszer egészét”
– mondta, majd kijelentette: a miniszterelnök a becstelenség első számú vezetője, felelőse, tábornoka.
„A kormányfő véglegesen elvesztette erkölcsi jogát, hogy Magyarország vezetőjének tekintse magát”
– rögzítette, majd nyomatékosította: a miniszterelnök felelős a ped0filbotrányért és a neve alatt működő ped0filhálózatért.
Közölte: ez a botrány nincs lezárva a köztársasági elnök lemondásával, mert ezért Orbán Viktor a felelős, aki felhatalmazta beosztottját, hogy egyetértsen a kegyelemmel, ezért a végső felelősséget a miniszterelnöknek kell viselnie.
„Orbán Viktor az első magyar ped0filbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe”
– jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A tüntetésről és a szörnyetegekről

Elsőként megköszönte a szervezőknek a demonstrációt, majd elmondta, az esemény megmutatta, hogy az orbáni rendszerrel való küzdelem erkölcsi jelleget is kapott nem csak politikai természetűt.
„Mit mondanak arra, hogy kormányhoz kötődő emberek beteg sze*uális vágyaikat gyermekeken élik ki?”
– kérdezte, megemlítve Kaleta Gábor volt perui nagykövet és Böjte Csaba szerzetes eseteit. Emlékeztetett, az elnök fél éve Böjte Csabát Magyar Becsület Renddel tüntette ki.
„Az orbáni hatalom hatalom számára ez a becsület, miszerintünk pedig ez a becstelenség”
– mutatott rá, hangsúlyozva: ezek nem csak hibák, hanem aljas bűnök.
„Orbán rendszere nem vigyázott a gyermekeinkre, sőt, kihasználták őket ezek a bűnösök és szörnyetegek”
– mondta Gyurcsány, aki arra is kitért, hogy ők kormányzásuk alatt követtek el hibákat, de bűnöket nem.
„Akkor se fogjuk meg egymás kezét, ha meg akarunk szabadulni az állami ped0fília mocskától?”
– vetette fel.
Közölte: a Demokratikus Koalíció azt javasolja a magyaroknak, hogy ne nézzék tétlenül a bűnösök tobzódását!

Az emberek államára van szükség

Mint mondta, aminek jönne kell a szörnyek kormánya után, az a szociáldemokraták által vezetett koalíció, mert az lesz jó Magyarországnak és az embereknek, ha végre megbecsülést és elismerést kapnak az emberek. Hozzátette: engedni kell, hogy végre csak éljenek az emberek.
„Az emberek államára van szükség, ahol vigyáznak ránk, mert tisztességes fizetés és nyugdíj a jussa mindenkinek”
– mondta a DK elnöke, aki azt is megjegyezte, hogy a magasabb jövedelem vagy vagyon nem több joggal, hanem több felelősséggel jár, ezért ismét felhívta rá a figyelmet, hogy a milliárdosoknak több adót kell fizetniük.
„A milliárdosoktól el kell venni az államot és vissza kell adni azt az embereknek. Emberhez méltó élethez szociáldemokrata kormány kell, Dobrev Klára kormánya kell. Békét kell hozni Magyarországnak háborúskodás helyett”
– zárta évértékelő beszédét a volt miniszterelnök.
Videó:
(Demokratikus Koalíció/Facebook)
Valódi Hírek