Érik a fordulat Karsai Dániel ügyében? Máris üzent a leendő köztársasági elnöknek a gyógyíthatatlan beteg ügyvéd

Karsai Dániel a javaslatával a leendő államfőt fel fogja keresni.

Karsai Dániel neve nem ismeretlen az ország előtt. A férfi ugyanazzal a betegséggel küzd, mint amivel az ismert tudós, Stephen Hawking is egykoron. Karsai az eutanázia, azaz a kegyes halál lehetősége mellett szólalt fel az utóbbi időben.

A Szabad Európának adott friss interjújában úgy fogalmazott, amíg képes kifejezni a gondolatait, nem hozza meg az életvégi döntést, ám annak jogát szeretné biztosnak tudni.

Az ügyvéd nemrég a közösségi oldalán hívta fel minden szavazó figyelmét, hogy a közelgő EP-választáson

senki se voksoljon a Fideszre.

Mint hangsúlyozta, Orbán Viktor múlt hétvégi évértékelője gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Pedig a köztársasági elnök jogintézménye is megmentésre szorul, ráadásul az egészségügy is haldoklik az országban – részletezte Karsai Dániel.

Karsai Dániel a következő köztársasági elnököt is meg fogja keresni

Interjújában többek között arról is szót ejtett, hogy a leendő államfőt is felkeresi majd a javaslatával. Eszerint a köztársasági elnöknek nyilvánosan fel kellene vállalnia előre, hogy a gyógyíthatatlan betegek esetében – akik az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedésnek vannak kitéve –

kegyelmet ad az öngyilk0sságukban közreműködő személyeknek.

Hozzátette, hogy egy hasonló kegyelem esetén egy bizottság segíthetné az elnök munkáját.

A Fidesz már megnevezte a jelöltjét

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnöke lesz a kormánypártok jelöltje a köztársasági elnöki pozícióra. Ezt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be csütörtökön Balatonalmádiban a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó: Bombaként robbant a nagy hír – de ki az a Sulyok Tamás?

Valódi Hírek