Hatalmas siker: Annyi pénz gyűlt össze a Hősök téri gigatüntetésen, hogy lakáshoz jutnak a bicskei áldozatok

Történelmi siker.

A február 16-i tüntetés hihetetlen összefogással zárult: a demonstráció résztvevői lakáshoz juttatták a bicskei áldozatokat.

„Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek!”

– írta Osváth Zsolt az Instagram-oldalán.

„A bankszámlaszám nem szűnik meg, ahogy az érzés sem, amit ezzel okoztatok, amivel töltődünk azóta is! Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de

ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak!”

– tette hozzá.

Megírtuk, hogy az egész országot megmozgatta a múlt pénteki budapesti tüntetés híre. Beszámoltunk arról, hogy, Azahriah, Osváth Zsolt, valamint Pottyondy Edina is ott volt a február 16-ai, pénteki demonstráción a Hősök terén.

A Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal készítőinek, három édesanyának felhívásából várták mindazokat, akik az áldozatok hangját erősítve emelnének szót az elmúlt hetek eseményei miatt.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását egy súlyos kegyelmi üggyel összefüggésben. Novák tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeiről.

A tüntetésen a bicskei áldozatok lakhatására kezdtek gyűjteni. A célkitűzés 25 millió forint volt, ám végül ennek majdnem a tízszeresét, 219 milliót adományoztak a résztvevők.

Ezzel lakáshoz tudják juttatni azokat, akik a bicskei gyermekotthonban kiszolgáltatva voltak a ped0fil igazgató n€mi vágyainak.

(osvvatth_zsolt / Instagram)

Valódi Hírek