DK: Sulyok Tamás csak egy újabb fideszes pártkatona, az embereknek kell új államfőt választaniuk!

Alkalamatlannak tartja köztársasági elnöknek a párt az Alkotmánybíróság elnökét.

Orbán Viktor helyett döntsön a nép! – követeli a DK

A Demokratikus Koalíció szerint egy újabb fideszes pártkatona lett Orbán Viktor államfőjelöltje. Sulyok Tamást a Fidesz választotta meg az Alkotmánybíróság élére. A testületet pedig Fidesz-hű alkotmánybírókkal töltötték fel, akik sorozatban hoztak Orbánnak kedves döntéseket – hangsúlyozta csütörtök délutáni közleményében a DK.

Sulyok és a fideszes alkotmánybírák 2019-ben jogszerűnek minősítették a Fidesz választási csalását, amikor látszólag az európai parlamenti választásra, valójában azonban saját felhasználásra gyűjtöttek állampolgári adatokat – hívta fel a figyelmet a párt.

Sulyok és társai söpörtek már el hazug érvekkel ellenzéki népszavazási kezdeményezéseket. Alkotmányosnak minősítették a hajléktalanok rendőrségi üldözését, jóváhagyták a rabszolgatörvényt. Emellett azt is elnézték, hogy a munkavállalókat szolgasorba taszító jogszabály ellen tiltakozó ellenzéki képviselőket nem engedték be a közmédia épületébe – tették hozzá.

A közvetlen köztársaságielnök-választásért küzdenek

Ezért követeli a Demokratikus Koalíció, hogy

Orbán Viktor helyett az emberek döntsenek a köztársasági elnök személyéről.

Soha többé nem lehet a magyarok államfője egy olyan pártkatona, aki Orbán Viktor parancsára ped0filsegítő bűnözőt enged szabadon és védelmezi az orbáni ped0filhálózatot.

„Ezért tüntetünk közösen az ellenzéki pártokkal a közvetlen elnökválasztásért február 25-én a Parlament előtt”

– közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője.

Valódi Hírek