Kitálalt az ismert ügyvéd a hatalom mocskos módszereiről: Czeglédy Csaba megszólalt a kegyetlen politikai perekről

Czeglédy Csaba szerint Varju László nem elkövető, hanem a dulakodás sértettje.

„Ez még nem diktatúra, de igény lenne rá”

A Nyugati Fény is beszámolt róla, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András. Mint ismert, csütörtökön fog ítéletet hirdetni a bíróság Varju László ügyében. A DK-s politikust néhány éve egy tüntetés során a földre terítették, és bántalmazták az MTVA kunigundai székházának biztonsági emberei. Jelenleg Varju ellen folyik eljárás, és csütörtökön várható ítélethirdetés.

Kapcsolódó: Gyurcsány Ferenc: Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben, de ott akarja látni őket Orbán rendszere

A magyar bírói függetlenség kérdése

Varju László ügyével kapcsolatban Czeglédy Csaba ügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon igenis vannak politikai perek, azonban még reméli, hogy valóban függetlenek a magyar bírák, és amennyiben feltevése igaz, akkor csütörtökön felmentő ítéletet hoz a bíróság.

Hangsúlyozta, a biztonsági őrök egy ujjal sem nyúlhattak volna a politikushoz, hiszen ő országgyűlési képviselőként, vagyis hivatalos személyként tartózkodott az MTVA épületében. Hozzátette: „Laci nem elkövető, hanem a dulakodás sértettje”.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a politikus ellen felhozott vád vonatkozásában perdöntő, hogy egy tartalmilag ugyanilyen ügyben jogerős felmentő ítélet született Farkas Gergely volt jobbikos országgyűlés képviselő ügyében a Szegedi Ítélőtáblán.

Megszólalt Czeglédy Csaba

Az ügyvéd Facebook-oldalán közzétett írásában kiemelte:

aki nem sért törvényt, azt elítélni sem lehet.

Bejegyzését alább közöljük:

„Politikai perek márpedig vannak Magyarországon.

Varju László barátom elleni büntetőeljárás is ebbe a gyalázatos kategóriába tartozik. Meggyanúsítása, majd megvádolása a jogállamiságot alapjaiban támadó magatartás.

Hiszem viszont a magyar bírák függetlenségét.

Meggyőződésem, hogy Laci ügyében ma ítélkező három bírára senki nem helyezett nyomást, hogy a hatalom akarata szerint döntsenek. Az elsőfokon eljárt bíró hibázott, de a jog lehetővé teszi ennek korrigálását.

Ha igazam van és az ítélőtábla három bírája tényleg jogi meggyőződése és lelkiismerete szerint dönt,

akkor ma felmentő ítélet születik.

A biztonsági őrök egy ujjal sem nyúlhattak volna Varju Lászlóhoz, hiszen ő országgyűlési képviselőként, azaz hivatalos személyként tartózkodott az MTVA épületében.

Laci nem elkövető, hanem a dulakodás sértettje.

A választás rendje elleni bűncselekmény vádja vonatkozásában pedig perdöntő, hogy egy tartalmilag ugyanilyen ügyben jogerős felmentő ítélet született Farkas Gergely, volt jobbikos országgyűlés képviselő ügyében a Szegedi Ítélőtáblán (Bf.I.423/2020/8.)

Ezen két mondat kiragadva egy órás beszélgetésből << De én nem akarok neked kárt okozni, vagy, hogy neked károd legyen. Mondd azt, hogy ne legyen károd és akkor nem lesz, jó? >> nem tényállásszerű magatartás.

Varju László nem törekedett arra, hogy ellenfele tevékenységét a saját szándékának megfelelően alakítsa.

Aki nem sért törvényt, elítélni sem lehet.

Veled vagyunk, Laci!”

(Dr. Czeglédy Csaba / Facebook)

Valódi Hírek