Fontos határidő közeleg: Ez rengeteg autós pénztárcáját érinti

Figyelni kell a kgfb-határidőre!

A szökőév miatt március 1-je helyett február 29-e, éjfél a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) befizetésének határideje mindazoknak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek szerződést – figyelmeztetett a minap a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Friss közleményükben hangsúlyozták, a díjat késedelemmel befizetők nem takarózhatnak azzal, hogy nem kaptak értesítést. A szabályok szerint ugyanis a fizetési határidő számontartása a gépjármű forgalmi engedély szerinti üzembentartójának a felelőssége – részletezték.

Mi történik késedelem esetén?

Mint rámutattak, már egy nap késés is komoly következményekkel járhat. Az érintett szerződését a jogszabály alapján a határidőt követő napon törlik. Emellett a szerződés újrakötésekor a türelmi időszakra vonatkozó biztosítási díjat, valamint fedezetlenségi díjat is kell fizetni.

Utóbbi személyautóknál a teljesítménytől függően naponta 770-1540 forint, teherautók esetében pedig napi 6040 forintra is rúghat – írták.

A FBAMSZ azt is hozzátette, hogy az utolsó napokban ne csekken vagy bankkártyával fizessünk, mivel az összeg nem azonnal jut el a biztosító bankszámlájára. Ehelyett a pénztári befizetés vagy az azonnali átutalás lehet a megoldás mindazoknak, akik az utolsó pillanatra hagyják a kötelező díj rendezését.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek