63 évesen elhunyt Andreas Brehme, az 1990-as futball-vb döntőjének gólszerzője

Hatvanhárom éves korában kedden elhunyt Andreas Brehme, világbajnok német futballista.

A 86-szoros válogatott játékos halálát sajtóhírek szerint szívmegállás okozta. Brehme volt az, aki eldöntötte az 1990-es olaszországi világbajnokság döntőjét: higgadtan értékesített egy büntetőt a Diego Maradonával felálló argentinok ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

A kiváló balhátvéd a Kaiserslauternben kezdte karrierjét, majd a Bayern Münchent, az Internazionalét és a Zaragozát is erősítette.

Brehme erősségei közé tartozott, hogy mindkét lába egyformán ügyes volt. A világbajnokságokon lőtt gólt bal és jobb lábbal is. Labdarúgó pályafutása 1998-ban német bajnoki cím elnyerésével ért véget. 1999-ben edzőként tért vissza. A osztályú edzői licencet szerzett, majd 2000-ben egykori csapatánál, a Kaiserslauternnél helyezkedett el.

Andreas Brehme gólja az 1990-es vb-döntőben

A 2004/5-ös szezonban a Bundesliga másodosztályában szereplő SpVgg Unterhaching edzője lett, de egy év után eredménytelenségre hivatkozva felmondta szerződését. Pár héttel később Giovanni Trapattoni társedzője lett a VfB Stuttgart csapatánál. A rosszul sikerült tavaszi idénykezdet miatt 2006. február 9-én megváltak tőle – írja a wikipedia szócikke.

Valódi Hírek