Most jön a java: Magyar Péter bivalyerős üzenetet küldött kedden délután minden magyarnak

Mit fog szólni Magyar Péter írásához a Fidesz-elit?

Folyamatosan beszámolunk Magyar Péter aktuális írásairól. Az üzletember Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, és a politikus lemondása óta úgy döntött, nem marad csendben. A jogász arról nyilatkozott: nem hajlandó eltűrni, hogy a valódi felelősök nők szoknyái mögé bújjanak.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője és számos állami cég felügyelőbizottsági tagja az elmúlt héten lemondott minden kormányzati pozíciójáról. Közölte: Rogán Antal olyan súlyos bűncselekményekben érintett, hogy távoznia kell a kormányból.

Az üzletember kedden délelőtt arról írt, hogy halálos fenyegetéseket kapott az elmúlt napokban, és biztonsági szakértők 24 órás felügyeletet javasoltak neki. Ez minden bizonnyal összefüggésben van a kiállásával.

Úgy tűnik, hogy még csak most jön a java. Magyar Péter kedden délután egy újabb bivalyerős bejegyzésben írt arról, nem tartja magát árulónak. Az üzletember arra hívta fel a figyelmet: a jelenlegi politikai elit nem tűri meg a kritikát. Az ő lelkiismerete azonban nem hagyja, hogy tisztességtelen eszközökkel vezesse az országot az Orbán-kormány.

Magyar Péter írását változtatás nélkül idézzük alább:

Áruló vagyok-e.

Gyermekkorom óta érdekel a közélet. 7 éves koromban ott voltam a dunai vízlépcső elleni tüntetésen, majd Nagy Imre újratemetésén, 12 évesen hosszú órákig álltam sorba a családommal Antall József ravatalánál, pedig a szüleim Fidesz szavazók voltak.

2006-ban a rendőri túlkapások egyik sérültjét képviseltem és két igaztalanul megvádolt barátomat mentettem meg friss ügyvédjelöltként a börtöntől. Nagyapámmal, Mádl Dalmával, Fábry Sándorral és sok neves ügyvéddel akkoriban létrehoztam a “Ne Féljetek!” Alapítványt, aminek célja a sérültek megsegítése volt. Gulyás Gergellyel hónapokig küzdöttünk a kossuth téri kordonok elbontásáért. 8 évig voltam a kormány diplomatája, vezettem állami céget és viseltem vezető pozíciókat.

Mindig is Fidesz szavazó voltam.

Mindig is a polgári Magyarországért szerettem volna dolgozni. Egy olyan országért, amiről Márai Sándor ír. Nem gazdagodtunk meg, tisztességes színvonalon neveljük a gyerekeinket. Mindig is kritikus voltam befelé a rendszer hibái miatt, nem tudtam elfogadni a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat, a visszaéléseket, a szakmai döntéseket felülíró politikai szándékot, a hatalomgyár totális kiépítését és a magyarok egymás ellen uszítását.

Sajnos be kellett lássam, hogy ez a rendszer semmilyen kritikát nem tűr meg.

Hiszem, hogy a magát polgári oldalnak nevező politikai tömb eminens érdeke a korrekció és a megtisztulás. Hiszem azt is, hogy szükség van olyan fedhetetlen, középen álló politikai erőre, amely képes ellenőrizni és korlátozni a mindenkori hatalom túlkapásait. Hiszem, hogy a magyar társadalom jelentős részében – politikai hovatartozástól függetlenül –

megérett az igény a változásra,

a tisztességes kommunikációra, egymás tiszteletére és egymás magyarságának tiszteletben tartására.

Jogász családból származom, nagyapám, Erőss Pál, talán az ország legnépszerűbb jogásza volt a Jogi Esetek című műsornak köszönhetően. Ő, a népszerűsége csúcsán, 1989-ben lemondott a legfelsőbb bírósági pozíciójáról, az utolsó állampárti igazságügyi miniszter vállalhatatlan lépései miatt. 56 évesen új, ügyvédi karriert kezdett és soha nem kellett a tettei miatt szégyenkeznie és mindig tiszta lelkiismerettel tudott tükörbe nézni. Tőle tanultam meg, többek között azt is, hogy

sosem a pozíciók és a talmi gyöngyök számítanak, hanem hogy az ember valóban hallgasson a szívére.

Tudom, hogy föntről ő is támogat most.

Áruló volt-e von Stauffenberg a Hitler elleni merényletnél, vagy Görgei Artúr a világosi fegyverletételnél, vagy Nagy Imre, aki hithű kommunistából lett a forradalom miniszterelnöke? Szerintem nem.

#nemfélünk!

(Magyar Péter/Facebook)

Valódi Hírek