Hol bujkál Pintér Sándor? Súlyos ügyben hívták a munkahelyére, de nem jelent meg

Pintér Sándor nem ment el az ülésre, ahol a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségéről kérdezték volna.

Nem ment el az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésére Pintér Sándor belügyminiszter, ahol a felügyelet alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségéről kérdezték volna a bicskei ped0filügyben – közölte Varga Zoltán, a bizottság elnöke kedden.

Mint írta, távol maradtak az üléstől a fideszes képviselők is, akik Orbán Viktor miniszterével együtt körömszakadtukig védik a magyar kormányzat legmagasabb szintjéig érő orbáni ped0filhálózatot – hangsúlyozta a DK-s politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint

ki kell söpörni az orbáni ped0filhálózatot a hazai gyermekvédelmi rendszerből,

amelyet cinkos hallgatásával védelmez a Fidesz és Pintér Sándor belügyminiszter – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

„Meg kell tudnunk végre, hogy miért nem védte meg az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat?

Miért nem működött a jelzőrendszer?”

– kérdezték.

A DK nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes ped0filok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyermekeinket és unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik az orbáni ped0filhálózatot!”

– szögezte le a párt friss közleményében.

Kapcsolódó:

Videóval: A DK aktivistái elvitték a bicskei gyermekotthon áldozatainak hangját a Karmelita kolostor elé

Valódi Hírek