DK: Megtagadta az Országos Mentőszolgálat a vasárnapi összellenzéki tüntetés biztosítását

Az Országos Mentőszolgálat kapacitáshiányra hivatkozott.

Kapacitáshiányra hivatkozva nem vállalta az Országos Mentőszolgálat az ellenzéki pártok február 25-i tüntetésének biztosítását. A demonstráció az orbáni ped0filhálózat ellen és a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett szerveződött – közölte a Demokratikus Koalíció kedden.

Soha nem fordult még elő, hogy az Orbán-kormány a mentőszolgálatot arra utasította volna, hogy a demokratikus jogukkal élő tüntetők egészségügyi ellátását megvonja, megsértve ezzel az ellenzéki demonstrálók gyülekezési jogát – fogalmaztak friss közleményükben.

A DK szerint az Orbán-rendszer nem tűri az orbáni ped0filhálózat ellen szerveződő, újabb és újabb tüntetéseket, ezért minden eszközzel megpróbálja megakadályozni az ellenzéki akciókat – írták, hangsúlyozva:

„Azonban nem hagyjuk magunkat: meg fogjuk tartani a február 25-i összellenzéki tüntetést a Kossuth téren, és ki fogjuk söpörni Orbán ped0filhálózatát Magyarországról! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és unokáinkat a fideszes ped0filoktól!”

Vasárnap demonstráció lesz Budapesten

Közös tüntetést szervez a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd a közvetlen köztársaságielnök-választásért február 25-ére a parlament elé.

Másnap, február 26-án kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, amelynek során Novák Katalin lemondásáról is szavazni fognak a képviselők.

Eközben a DK aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy közvetlenül az emberek dönthessenek az új köztársasági elnök személyéről.

A petíciójuk >>ITT<< írható alá.

(Kiemelt képünk illusztráció)

FRISSÍTÉS

Az Országos Mentőszolgálat közleményt küldött portálunknak a fent megjelent cikkünkre reflektálva. Írásukat változtatás nélkül idézzük alább:

„A rendezvények egészségügyi biztosítása egy egészségügyi szolgáltatás, nincs semmi köze a politikához. A jogszabály szerint az Országos Mentőszolgálat az alaptevékenysége veszélyeztetése nélkül, a szabad kapacitása terhére vállalhat ilyen feladatot, a megrendelők, a rendezvények szervezői pedig több tucat olyan szolgáltató közül választhatnak, akik rendezvénybiztosítási tevékenységet engedéllyel végeznek.

A konkrét esetben a DK képviselőjének árajánlatkérése 2024. február 14-én érkezett be az Országos Mentőszolgálathoz, miközben egy nagy mentőkapacitást igénylő budapesti sportrendezvény és egy belvárosi tömegrendezvény egészségügyi biztosítását intézményünktől már korábban (2024. február 12-én, illetve 2024. január 29-én) megrendelték, vagyis az OMSZ területi szabad kapacitásait a DK árajánlatkérése előtt beérkezett megrendelések már lekötötték.

Tisztelettel kérjük a Demokratikus Koalíció és valamennyi politikai párt képviselőit, hogy az életmentés ügyét ne használják fel napi pártpolitikai céljaik alátámasztására.”

Valódi Hírek