A DK EP-képviselői Böjte Csaba Európai Polgári díjának visszavonását kezdeményezik

A Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnál történtek miatt kezdeményezi ezt a DK.

Azonnal megvonná Böjte Csaba kitüntetését a legnagyobb ellenzéki párt

Az elmúlt hetek rámutattak, hogy az Orbán-rendszerben a ped0filoknak és segítőiknek kitüntetés és kegyelem jár – fogalmazott Rónai Sándor keddi sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője emlékeztetett, hogy ez nem K. Endrével, a bicskei gyermekotthoni egykori igazgatóhelyettesével kezdődött. Így volt ez már akkor is, amikor kiderült, hogy a Fidesz-közeli Böjte Csaba alapítványánál egy ped0fil 10 éven át er*szakolhatott meg gyermekeket.

Érdekes, hogy a román igazságszolgáltatás nem mentegette az elkövetőt, akit 28 év börtönbüntetéssel sújtottak. Nem kapott sem kegyelmet, sem pedig kitüntetést – fogalmazott Rónai.

Mint mondta, idehaza Böjte Csabától senki sem kért magyarázatot a történtek miatt. Sőt, a Fidesz előterjesztésére Európai Polgári díjat is kapott.

Mit mond a DK Böjte Csaba díjáról?

A DK EP-képviselői

Böjte Csaba Európai Polgári díjának visszavonását kezdeményezik

az általa vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnál történt ped0fil-bűncselekmények miatt.

„Ha valaki felel egy intézményért, és az abban lakó gyermekekért, majd kiderül, hogy egy ped0fil 10 éven át er*szakolhatta az ott lévő gyermekeket, annak biztosan nem jár semmilyen kitüntetés!”

– szögezte le, hozzátéve, hogy a DK szerint elég volt a ped0filsimogató fideszes politikusokból, akik kegyelmet és kitüntetéseket osztogatnak ped0filoknak és segítőiknek. Magyarország a hazánk, nem pedig a fideszes ped0filok vadászterülete – jegyezte meg.

Mint hangsúlyozta, a DK meg fogja védeni a gyermekeinket és az unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik a fideszes ped0filhálózatot. Mára ugyanis világossá vált, hogy

az Orbán-rendszer a legmagasabb szinten mosdatja a fideszes ped0filokat és segítőiket.

„Ahhoz, hogy fel lehessen számolni az orbáni ped0filhálózatot, előbb az Orbán-rendszert kell felszámolni, hogy utána a Dobrev Klára vezette árnyékkormány által kidolgozott gyermekvédelmi programmal söpörjük ki a ped0fíliát minden intézményből!”

– mondta Rónai Sándor.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek