Nemes Gábor felkérdezte a fideszes vezetőt a kegyelmi botrány után: Kapott-e központi utasítást az évértékelőn?

Azonnali választ vár a DK politikusa.

Ez történt a kegyelmi botrányban mostanáig

Folyamatosan beszámolunk a február elején kirobbant ped0filbotrányról és annak politikai következményeiről. Két hete komoly visszhangot kapott, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatójának sz*xuális zaklatásait eltussolni próbáló igazgatóhelyettesnek 2023 tavaszán.

Az eset kiderülését követően egy héttel később, múlt szombaton mondott le a köztársasági elnök és a kegyelmi kérvényét ellenjegyző volt igazságügyi miniszter, Varga Judit. Pár nappal később a kegyelmet javasló exminiszter, Balog Zoltán is megbukott.

Nemes Gábor nyílt levelet írt Kovács Péternek a kegyelmi botrányt követően

Nyílt levélben küldött kérdéseket Kovács Péternek, a XVI. kerület fideszes polgármesterének – aki a tavalyi miniszterelnöki évértékelő után a Fidesz utasításának fontosságáról értekezett – Nemes Gábor, a DK helyi önkormányzati képviselője. Nemes arra kíváncsi, kapott-e pártutasítást Kovács a miniszterelnöki évértékelő kapcsán.

Íme Nemes Gábor nyílt levele

Tisztelt Polgármester úr!

A kegyelmi ügy kirobbanása alaposan felkavarta az egyébként sem nyugodt kedélyeket. Jogos felháborodás övezi Novák Katalin volt államfő súlyos hibáját, mivel kegyelmet adott egy #pedofilügyben érintett elítéltnek. A leköszönő köztársasági elnök elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért. Nem sokkal ezután Varga Judit is bejelentette a közélettől való visszavonulását.

Néhány nappal ezelőtt Balog Zoltán is elismerte hibáját és lemondott a Zsinat lelkészi elnökségéről. Balog Zoltán egyetértett a büntetőeljárás során elitélt személy megkegyelmezésével, szabadon engedésével, ami saját elmondása szerint is súlyos hiba volt.

Balogh Zoltán lemondása előtt Gégény István teológus azt mondta:
„Most egy olyan személy vezeti a református egyházat zsinati elnökként, aki olyan cselekedeteket tett, amelyek a keresztény egyház tanításaival összeegyeztethetetlenek.”

Ennek okán felmerül a kérdés, hogy amennyiben egy püspök az egyház tanításaival szembe megy, annak az idézete ott maradhat-e a Reformátorok terén lévő szobrok talapzatán. A kérdés természetesen költői.
Tisztelt polgármester úr!

Balog Zoltán lemondásával önre hárul annak a felelőssége, hogy ez az idézet továbbra is ott marad-e, vagy lekerül a szobrok talapzatáról. Bűnrészessé válik vagy hajlandó a gyermekek védelmében az igazság oldalára állni?

2017-ben a Reformátorok terének átadásán Ön arról beszélt, hogy a reformátorok 500 évvel ezelőtt a vallást, a hitet nem eldobták, hanem újraformálták. Akkor azt is mondta, hogy ez történt ezzel a térrel is: elhanyagoltan nem jelentett semmit az itt élőknek, de most átformálták, hogy egy olyan tér lehessen, ahonnan a kertvárosiak körülnézhetnek, és ahol elgondolkodhatnak azon, van-e valami az ő életükben, környezetükben is, ami megreformálásra vár.

Ennek szellemében ön is elgondolkodhat azon, hogy a reformátorok terén bepiszkolódott idézetet megreformálja-e úgy, hogy azt örökre eltünteti. Balog Zoltán és idézete méltatlanná vált arra, hogy bármilyen tőle származó erkölcsi és hitbéli üzenetet megőrizzünk a jövő nemzedéke számára.

Döntse el, hogy Ön is #pedofilsimogatóvá válik-e, vagy kiáll a gyermekek védelme mellett és megtisztítja ennek a köztéri szobornak a bemocskolódott talapzatát.

Demokratikus Koalíció XVI. kerületi szervezete nevében,

Nemes Gábor

önkormányzati képviselő

(Nemes Gábor/Facebook)

Valódi Hírek