Dobrev Klára mutatta be Jeszenszki Andrást, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltjét Nyíregyházán

Közös erővel tud szembeszállni a Fidesz helyi rombolásával.

Jeszenszki András a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje. A nyíregyházi jelöltet Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője mutatta be, aki beszédében úgy fogalmazott: Jeszenszki Andrásnál aligha találtunk volna alkalmasabb jelöltet Nyíregyháza vezetésre.

„Hosszú ideje dolgozik pedagógusként és várospolitikusként, így alaposan ismeri Nyíregyháza lelkét, a város problémáit és a szépségeit egyaránt. Jeszenszki András az ellenzéki pártok helyi képviselőit is tömörítő Szövetségben Nyíregyházért Frakció vezetőjeként az elmúlt években bizonyította, hogy hatékonyan tud együttműködni a város érdekében minden koalíciós partnerével, és így

közös erővel tud szembeszállni a Fidesz helyi rombolásával”

– jelentette ki Dobrev Klára.

Az árnyék-miniszterelnök hozzátette: Jeszenszki Andrást tartja Nyíregyháza legalkalmasabb, jövendő vezetőjének, aki polgármesterként képes lesz a szociáldemokrata fordulatot megvalósítani helyben is.

„A kormányváltás után együtt fogják megerősíteni Nyíregyháza önkormányzatának önállóságát, vissza fogják adni az önkormányzatnak a védőnői és a szociális ellátást, valamint az oktatási intézményeket, továbbá fejleszteni fogják a helyi egészségügyet és oktatást”

– mondta Dobrev Klára.

Az eseményen az MSZP-t Komjáthi Imre társelnök, a Párbeszédet Barabás Richárd szóvivő képviselte.

A Jeszenszki András bemutatásáról készült videó a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán érhető el:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek