Jön a teljes lezárás: Veszélyessé vált a két éve átadott M30-as autópálya

Közleményt adtak ki az M30-as autópálya kapcsán.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) arról tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban az M30-as 38-as km-énél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott, emiatt a burkolaton repedések jelentek meg. Közlésük szerint veszélyes helyzet alakult ki (!), ezért a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárják.

„Az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést,

így társaságunk felelős üzemeltetőként úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárja, azon forgalom így nem haladhat. Erre várhatóan szombat reggel kerül sor. Addig is kollégáink a szokásosnál is sűrűbben ellenőrzik a pálya állapotát”

– közölték.

Az M30-as autópályának ez a szakasza még garanciális időszakban van, ezért az elmozdulások észlelése után azonnal felvették a kapcsolatot a beruházó magyar állammal, amely „haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére. Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik,

várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében.”

Az M30-as autópályát 2021 októberében adták át, a 2018. márciusban indult beruházás összköltsége 200 milliárd forint volt, amelyet jelentős részben az EU finanszírozott.

(vg.hu nyomán)

(Címlapkép: debreceninap.hu)

Valódi Hírek