Hurrikánszerű lesz a pénteki demonstráció – Nagy Ervinék óriási megmozdulásra számítanak

A demonstráció célja túlmutat egy egyszeri tüntetésen.

Rengeteg magyar híresség jelenik meg

Megírtuk, hogy többek között Azahriah, Osváth Zsolt, valamint Pottyondy Edina is ott lesz pénteken a Hősök terén, ahol a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal készítőinek, három édesanyának felhívása után várják mindazokat, akik az áldozatok hangját erősítve emelnek szót az elmúlt napok eseményei kapcsán.

A friss értesülések szerint immár 30 ezer ember jelezte vissza a szervezőknek, hogy részt vesz a demonstráción. Emellett rengeteg poszt, sztori született az eseményről, valamint a kormányfüggetlen médiumok is igyekeznek beszámolni a részletekről.

Pottyondy Edina elárulta, több mint 100 magyar, felelősségteljes, valamint cselekedni vágyó híresség vállalta arccal és névvel, hogy az ügy mellé áll.

Nagy Ervin is részt vesz a demonstráción

A színész rendszeresen részt vesz a civil megmozdulásokon, a pedagógustüntetéseken is szót emelt többek között a státusztörvény miatt. Emiatt a művész a kormánypropaganda egyik célpontjává vált, ám Orbán emberei rendre alulmaradnak, amikor „savazni” próbálják a Jászai Mari-díjas alkotót.

Nagy Ervin a pénteki demonstráció egyik támogatója, a tüntetés mellesleg a jelek szerint az utóbbi idők egyik legnagyobb megmozdulása lesz. Nem csoda, hiszen Török Gábor politikai elemző szerint a kegyelmi ügy benne van a Fidesz 14 éves uralmának toplistás botrányaiban.

Thuróczy Szabolcs kemény kritikát fogalmazott meg

Thuróczy Szabolcs, hazánk egyik népszerű színésze szerint annyi ember gyűlik majd össze a Hősök terén, hogy arról már a kormánypárti médiának is említést kell tennie. Úgy véli, kell valamilyen másféle erő, amelyet eddig még senki sem mutatott fel elmúlt 15 évben, és ez tökéletek első lépés lesz efelé.

„Valahogy egy nagyon erős sípot kell megfújniuk Pottyondy Edináéknak, és szerintem meg is fogják tenni. Csodálatos, hogy ezt így összerakták”

– fogalmazott Nagy Ervinhez hasonlóan. Thuróczy saját bevallása szerint messzemenőkig azonosulni tud minden olyan eseménnyel, amely felrázza a társadalmunkat.

Mint mondta, érzése szerint az elmúlt 10 évben mintha elaludtunk volna, így manapság bármit meg lehet csinálni már a magyar néppel.

„Én is nemzeti érzelmű vagyok, ahogy szerintem a baloldalon sokan, és

annak örülnék a legjobban, ha jobboldali szavazópolgárok is kijönnének a Hősök terére,

egyfajta hátteret adva annak, hogy egy ilyen ügy eltussolása szélesebb nemzeti ügy annál, minthogy pártpolitikai alapon tagozódjunk”

– hangsúlyozta a művész, aki szerint ez a demonstráció más lesz, mint a korábbiak, mert most mintha felébredt volna az emberek lelkiismerete,

ezt pedig „Tóni bácsi hiába szondázza”.

„Olyan ez, mint a jégzajlás a Dunán: csendes, de iszonyú erővel tud megindulni”

– mutatott rá a színész.

Mit mondanak a résztvevők?

Puzsér Róbert szerint ennél a botránynál leleplezőbb ügy még nem fordult elő Orbán rendszerében. A kritikus szerint Rogán Antaléknak jelen pillanatban halvány lila gőzük sincs, hogyan magyarázzák meg a történteket.

Puzsér feltette az egyik legfontosabb kérdést: mi volt a hiba, amelyet Novák mellett többen elismertek?

„Esetleg az volt a hiba, hogy úgy gondolták magukról, ők olyan köztársasági elnökök, igazságügyi miniszterek vagy püspökök, akiknek saját akaratuk lehet ebben a rendszerben, ahol valójában csak a rendszernek van akarata, és mindenki más csak fogaskerék, akinek végrehajtó funkciója van?”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy erről vajmi kevés szó esett. Mint hangsúlyozta, a válaszokat a nyilvánosságnak kell kikényszerítenie, erre pedig a pénteki demonstráció alkalmat ad majd.

„Az lenne a cél, hogy itt és most a polgárok érezzék meg az erejüket, a hatalom pedig azt, hogy

mégiscsak van valamiféle társadalmi ellenállás”

– hívta fel rá a figyelmet.

(szeretlekmagyarország.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek